Ислямистите накарали монахините да гледат как режат гърлото на свещеника

ОFFNews 26 юли 2016 в 21:06 18271 4

Убитият Жак Хамал.

Двамата членове на "Ислямска държава", които днес взеха заложници в църква в Сен Етиен дю Рувре и убиха свещеник, като му прерязаха гърлото, са заснели на видео убийството и са принудили двете монахини заложнички да гледат, предаде "Индепендънт".

Те са накарали 84-годишният мъж да коленичи и са изпълнили някакъв вид ритуал около олтара, преди да го убият.

Отец Жак Хамал се пенсионирал на 75 години, но идвал в църквата, за да помага, когато има нужда. Той е стоял пред отговорния свещеник, когато двамата джихадисти, въоръжени с ножове, нахлули сутринта в храма.

Те го накарали да коленичи пред двете монахини и двама миряни, както и пред другия отец, и го убили, говорейки на арабски и заклевайки се във вярност на "Ислямска държава". 

В католическите среди се надигна желанието той да бъде обявен за мъченик. 

"Той вършеше своята работа до самия си край. Беше стар, но винаги бе на разположение за всички. Беше добър свещеник, служеше тук от много години, живееше в жилището на енорийския пастор. Много хора го познаваха", казва живееща наблизо.

Втори от заложниците е тежко ранен и се бори за живота си, а двамата мъже са неутрализирани от полицията.

Според в. "Фигаро" църквата е била в списък с потенциални цели на Сид Ахмед Хлам, алжирски студент, арестуван миналата година по подозрение за убийството на майка по време на нападение над църква във Вилжуиф.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29217

4

Лопе де Вега

27.07 2016 в 07:48

Войната на исляма срещу цивилизацията от европейско-християнски тип продължава с успех. Има ли кой да защити Европа от скакалците, нахлуващи от юг и изток? Засега не се вижда такъв.

Както съм казвал вече, демокрацията не умее да се защитава, а жалко!

Поздрав!

12492

3

Jivko Jeliazkov

27.07 2016 в 01:05

Разпространяването на новини за тероризъм е равно на съучастие.

13924

2

ScrewIslam

26.07 2016 в 21:52


Има ли изненадани? Ислямът е военна доктрина и садизъм с благословията на Аллах.
Ревностният мюсюлманин е способен на всеки садистичен акт, който можете да си представите. И на всеки, който не можете да си представите. Садистичните актове се провеждат по учебник. В Ръководството за нечуван садизъм, наречено Хадиси, се описват всички зверства, извършени от Пророка Мохамед, който е СВЕЩЕН идеал за поведение на мюсюлманите.
В момента във Франция се води разследване за прикриване на ВАЖНА част от истината за касапницата в Батклан. На втория етаж на залата козо.ците са рязали тестиси на още живите си жертви и са ги слагали в устата им. Жените са били рязани в слабините. За да е пълен купонът, ислямските изверги са се забавлявали да избождат очите на живи хора. Изобретателят на всички тези ислямофашистки забавления е Мохамед. Мюсюлманите се гордеят с неговите зверства. Те са документирани в Хадисите като героизъм.
 
X

Да помогнем на украинските деца!