''Хамас'' съобщи за убити при израелски удари заложници

OFFNews 01 март 2024 в 20:41 1111 0

Снимка GettyImages

Седем заложници са убити при израелски удари в Ивицата Газа. Това съобщава военното крило на "Хамас" -Бригадите "Изедин ал Касам", цитирано от Ройтерс.

Говорител на военното крило на групировката не уточни кога са загинал пленниците. Той допусна, че общо над 70 заложници може да са били убити при израелски удари от началото на войната.

Ройтерс отбелязва, че данните не са потвърдени от независим източник.

При атаката си в Израел на 7 октомври миналата година "Хамас" взе около 250 заложници и уби 1200 души. В края на ноември 105 от пленниците бяха разменени срещу 240 палестински затворници. Според израелските власти в плен на "Хамас" остават приблизително 130 човека, 31 от които са смятани за мъртви, посочва АФП.

Примирието в Газа е нарушено, има ранени: Израел и Хамас се обвиняват взаимно за нападения

Преди дни американският президент Джо Байдън заяви, че Израел се е съгласил да спре военните действия в Газа за свещения за мюсюлманите месец Рамадан, между 10 март и 9 април, докато "Хамас" проучва проектопредложение за примирие, което включва пауза в битките и размяна на пленници и заложници.

Ако се стигне до примирие между воюващите страни, то това ще бъде втората пауза във военните действия от началото на войната. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки