Готви се кървава нощ в Киев: Хората на Тимошенко ще "разчистят" Десния сектор

OFFNews 25 март 2014 в 20:46 11392 31

Източник на РИА Новости в украинското МВР твърди, че тази нощ ще бъде проведена акция по "прочистване на Майдана" в Киев и арестуване на ръководители на радикалната протестна група "Десен сектор".

При акцията ще бъдат използвани както "стари милиционерски кадри", така и обучени въоръжени привърженици на партията на Юлия Тимошенко "Батькивщина", твърди руската агенция.

По-рано днес „Десен сектор” поиска оставката на вътрешния министър на Украйна Арсен Аваков и незабавни арести за всички, замесени в убийството на координатора на радикалната група Александър Музичко.

„Не можем мълчешката да гледаме активната контрареволюционна дейност на Министерството на вътрешните работи на Украйна” – се казва в заявление на „Десен сектор”.

Музичко беше застрелян през нощта срещу вторник край кафене близо до град Ровно.

Стотици членове на "Десен сектор", много от които на средно и високо ниво в организацията, отказват да се съобразяват с разпорежданията на новия вътрешен министър, твърди източникът на РИА Новости.

Според него, Арсен Аваков е наредил провеждането на разпити на лидерите на „Десен сектор“, особено на тези, които в момента са на Майдана.

Следователи от МВР вече работят в палатаките на площада, твърди още руската агенция.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки