Френският президент: Горди сме с полицията. Най-силното ни оръжие е обединението

Деян Спасов 09 януари 2015 в 21:20 5998 6

В специалното си обръщение към нацията в петък вечерта френският президент Франсоа Оланд потвърди, че има четирима загинали по време на заложническата криза в Париж.

Ето какво още каза Оланд в изявлението си:

"Изразявам цялата си солидарност към семействата, жертви на случилото се. Когато Франция преживява подобна трагедия, наше задължение е да се противопоставим на тази трагедия. И двете операции срещу убийците днес бяха успешни - и в Дамартен-ан-Гюел, и в Порт дьо Венсан. Искам да поздравя всички, участвали в операциите, за куража и силата. Искам да им кажа, че сме горди с нашата полиция.

Франция е наясно, че опасността не е приключила. Призовавам за мобилизация и обединение. Ще работим заедно с премиера, за да могат всички жители на Франция да живеят спокойно, без да се чувстват постоянно под риск.

Призовавам за обединение, защото това е нашето най-силно оръжие срещу всичко, което може да ни разедини. Тези фанатици нямат нищо общо с ислямската религия.

Мобилизирани сме и ще отвърнем на атаките със сила, защото трябва да използваме сила. Но мобилизацията ни също се изразява и в солидарност. Тази солидарност е нещо, което трябва да покажем.

Трябва да покажем, че сме свободни хора, които не се подчиняват на заплахи и страхове. Способни сме да се защитаваме. Имаме велик идеал. Призовавам всички френски мъже и жени да пазят ценностите на демокрацията, свободата, плурализма. След тези трудности, ви уверявам, че ще се завърнем дори още по-силни."

Оланд призова французите да вземат участие в планирания за неделя национален марш в памет на загиналите в терористичните атаки.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews