Чикаго: Хазяин уби 6-годишно дете и рани майка му, защото са мюсюлмани

OFFNews 16 октомври 2023 в 09:56 3608 1

Полицейска лента

Снимка pixabay

Детето отпразнувало рождения си ден в петък - ден, преди да бъде убито

Наемодател в Чикаго е арестуван и обвинен в убийство и престъпления от омраза, след като е намушкал и убил 6-годишно момче и е ранил майка му, защото наемателите са мюсюлмани, предаде Си Ен Ен.

71-годишният Джоузеф М. Чуба Е обвинен в убийство първа степен, опит за убийство първа степен, извършване на две престъпления от омраза и побой при утежняващи обстоятелства, се казва в съобщение на шерифската служба на окръг Уил, Илинойс.

Министерството на правосъдието на САЩ е започнало федерално разследване на престъплението от омраза, съобщи главният прокурор на САЩ Мерик Гарланд.

От офиса на шерифа обясниха, че Чуба не е направил изявление самопризнания, но следователите са установили, че жертвите са били "набелязани от заподозрения поради това, че са мюсюлмани".

Семейството е палестинско и са отишли в САЩ, за да търсят убежище. Президентът Джо Байдън и първата дама Джил Байдън са "шокирани и отвратени" от нападението и са поднесли своите съболезнования на семейството, се посочва в изявление на Белия дом. 

Случаят е от събота. Малко преди обяд пострадалата жена се е обадила на тел. 911 и е съобщиха, че хазяйнът ѝ е нападнал нея и синът ѝ.

Когато полицаите пристигнали, намерили Чуба да седи на земята, близо до алеята на къщата. Двете жертви са намерени в спалня, всяка с "множество прободни рани" и са откарани в болница, става ясно от съобщението на полицията. 

Момчето е намушкано 26 пъти и е починало от нараняванията си. 32-годишната жена, която е имала повече от 12 прободни рани, се възстановява в болницата.

Чикагският офис на Съвета за американско-ислямски отношения идентифицира семейството като Ханаан Шахин и нейния си Уадеа Ал-Фаюме. Те са от Палестина. 

Байдън определи убийството и опита за убийство като "ужасяващият акт на омраза", който няма място в Америка и противоречи на основните ценности. "Като американци трябва да се обединим и да отхвърлим ислямофобията и всички форми на фанатизъм и омраза", се казва в изявлението на Белия дом.

Семейството е живяло на приземния етаж на къщата в продължение на две години.

От Съвета за американско-ислямски отношения съобщиха, че в събота хазяинът "почукал на вратата им и когато 32-годишната Шахин отворила, той започнал да я души и замахвал с нож, крещейки: "Вие, мюсюлманите, трябва да умрете".

Главният прокурор заяви, че Министерството на правосъдието "ще използва всички законни правомощия, с които разполага, за да изправи пред правосъдието онези, които извършват актове на омраза".

След убийството щатската полиция на Илинойс призова хората да бъдат бдителни, но увери жителите, че няма разузнавателна информация относно каквито и да е масови заплахи в Илинойс.

Губернаторът на Илинойс Джей Би Прицкер заяви, че да отнемеш живота на шестгодишно дете в името на фанатизма е нищо друго освен зло.

Убитото дете е отпразнувало шестия си рожден ден в петък.

Уадеа Ал-Фаюме е отпразнувал шестия си рожден ден в петък - ден, преди да бъде убито. Изпълнителния директор на Съвета за американско-ислямски отношения Ахмед Рехаб заяви, че Уадеяа обичал всички, спортувал и оцветявал.

"Той няма представа за тези по-големи проблеми, случващи се в света, но е накаран да плати за това", добави Рехаб.

Майката на Уадеа се преместила в САЩ преди 12 години, а баща му - преди 9. Детето е родено в САЩ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1395

1

Гьорче2

16.10 2023 в 13:51

Точно ТОВА ИСКАХА хамZата, но и в Европа НАВСЯКЪДЕ да ПЛАМНЕ след серия Подобни Случаи Обществото да се РАzДЕЛИ и РАФИКАЛИzИРА! За сега, за ЩАСТИЕ не се Получи МАСОВО, жалко За МЛАДИТЕ ХОРА и ВСИЧКИ Дето Платиха и Плащат с ЖИВОТА си, ДОЛНИ ГЕОПОЛИТИЧЕСКИ ИГРИЧКИ на Шепа БЕzКРУПУЛНИ БЕzБОЖНИЦИ!
 
X

Да помогнем на украинските деца!