Броят на загиналите във Виница се увеличи на 24

OFFNews 16 юли 2022 в 15:42 2363 2

Офис сградата във Виница, поразена от руска крилата ракета

Снимка УНИАН

Офис сградата във Виница, поразена от руска крилата ракета

Броят на загиналите при руската ракетна атака на централния украински град Виница на 14 юли се увеличи. Жена почина в болницата с 85% изгаряния, съобщава УНИАН, като цитира ръководителят на областната държавна администрация на Виница Сергей Борзов.

Така броят на жертвите на нападението в центъра на града стана 24. 68 пострадали продължават да се лекуват, включително 4 деца. 4 остават в списъка за издирване, каза Борзов в изявление.

На 14 юли сутринта руската армия атакува с ракети центъра на Виница. Бяха повредени над 50 цивилни сгради и 40 превозни средства. Една от трите изстреляни ракети попадна в сграда с офис помещения, на мястото избухна пожар. От командването на ВВС на Украйна съобщиха, че руснаците са ударили по града с крилати ракети „Калибър“, изстреляни от подводница в акваторията на Черно море.

По-рано беше съобщено, че 4-годишното момиченце Лиза, чиято майка е в тежко състояние в реанимация, е станало жертва на руска ракетна атака във Виница. На 15 юли стана известно за смъртта на майка с малък син в резултат на руски удар по центъра на Виница.

На 15 юли в града бе обявен траур за загиналите. А в руския сегмент на социалните мрежи се радваха. „Юнаци! Трепете ги без милост“ – бяха призивите. Според УНИАН мнозина от гражданите на Русия са се зарадвали от ракетния удар срещу Виница на фона на липсващите новини за напредък на руските сили в Украйна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-5531

2

Ран Босилек

17.07 2022 в 00:03

Нали за такива фалшификации с изнасилванията уволниха омбуцмана на Украйна, явно е преписвала простотии от американците. А във виница удариха щаба и изтрепаха офицери и служители отговарящи за западните доставки. Старата тактика на нацистите да се крият зад цивилни.

210

1

Merc

16.07 2022 в 18:26

Из отчета Посла США при ОБСЕ Майкла Карпентера:

Доказаны факты

1.Карина Ершова 23 года,похищенна,изнасилована и убита русскими

2.Русскими военными изнасилован мальчик.
Возраст мальчика 1 год.

3.Русскими солдатами изнасилована женщина 78 лет.

Извод :

ОРКИТЕ НА ПУТЛЕР НЕ СА ЧОВЕШКИ СЪЩЕСТВА .
 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews