Британци осиновяват българче на 3 г., непълнолетната му майка джебчийка го изоставила

OFFNews 26 март 2016 в 19:16 4131 3

Британският съд позволи на английско семейство да осинови българско момиченце на 3 г., родено на острова от непълнолетна българска джебчийка, вместо да върне детето в България, пише в. "Дейли мейл".

Семейството от Лондон се е наело с отглеждането на момичето откакто то е било на 8 месеца, въпреки че властите у нас са поискали връщането му в България при биологичните му родители.

Съдията обаче сметнал, че момичето не познава истинското си семейство, а вече е свикнало с британските си осиновители и говори английски, и би било неправилно да се върне в България.

Момиченцето е родено през ноември 2012 г., когато майка му е на 16 години, като заедно с роднините си се е занимавала с престъпна дейност. Месеци, след като го родила, през юни 2013 г., тя напуснала острова и изоставила дъщеря си. Малко след това британците започнали да се грижат за бебето.

В България тийнейджърката е била под полицейска закрила, но по време на бременността си успяла да избяга и да замине за Великобритания заедно с други членове на семейството си.

В момента тя не иска да си получи детето. Агенцията за социално подпомагане в София е посочила, че ако момиченцето бъде върнато в България, то ще бъде изпратено при приемно семейство или в детски дом.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews