Британец разпозна внучето си във видео на "Ислямска държава"

OFFNews 05 януари 2016 в 22:26 13434 5

Британец разпозна внучето си във видео на "Ислямска държава", част от което беше излъчено преди дни. 

В клипа момченцето казва на английски "Избийте неверниците ей там!". В социалните мрежи пък се появиха снимки на детето с "Калашников". 

Видеото показва убийството на петима мъже, обвинени, че шпионират за Великобритания, а маскиран мъж, говорещ с британски акцент, заплашва премиера Дейвид Камерън и обещава един ден джихадистите да завладеят Великобритания. 

Британецът Хенри Дари е разпознал в момченцето своя внук - син на дъщеря му Грейс Дари, която е напуснала Лондон, за да се присъедини към "Ислямска държава".

"Това е внукът ми. Не мога да се отрека от него. Това е внукът ми, познавам го много добре", казва Дари, цитиран от The Guardian.

Дари обяснява, че е разговарял по телефона с внука си, който не харесвал мястото, където живее. 

"Той не разбира нищо, той е малко момченце, те просто го използват като щит", заявява Дари.

Дари отказвал да говори с дъщеря си, защото "тя опозори семейството ни и себе си".

Грейс Дари, известна още като Хадиджа, е от нигерийски произход, а родителите ѝ са християни. Тя е израснала в религиозно семейство.

Като тийнейджърка Грейс приела исляма, а след това напуснала Лондон, като е отпътувала вероятно за Сирия, където се е омъжила за Абу Бакр – джихадист от Швеция.

Семейството публикува в социалните мрежи снимки и видеа, с които призовават и други млади жени да се присъединят към "Ислямска държава".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки