Боно пя в киевското метро за Украйна

OFFNews 08 май 2022 в 18:49 2253 0

Фронтменът на легендарната ирландска рок група U2 Боно пристигна днес в Киев, за да изнесе импровизиран концерт в метрото на града в подкрепа на Украйна. Заедно с 61-годишния музикант бе и китаристът на бандата Дейвид Евънс-Едж.

Двамата пяха и свириха на централната киевска станция "Крешчатик". С тях активно се включи и украинският певец Тарас Тополя от рок бандата Antitila, която временно прекрати дейността си, за да иде на фронта. Присъстваха и останалите членове на местната група, облечени във военни униформи.

"Народът на Украйна не се бори само за собствената си свобода. Вие се борите за всички нас, които обичаме свободата", каза Боно пред множеството.

Боно и Тополя изпяха заедно своя версия на Stand by Me, перифразирайки рефрена на Stand by Ukraine (застани до Украйна - бел. ред.).

За първи път в Украйна стъпи и съпругата на американския президент Джо Байдън - Джил, която посети Ужгород. Градът се намира на границата със Словакия. Кортежът на г-жа Байдън е пътувал през града до училище №6, което е временен подслон за 163 украинци, 47 от които са деца. Там тя се е срещнала с първата дама на Украйна Олена Зеленска. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки