Бивш вицепремиер на Русия: Братът на Михайло Подоляк е полковник от ФСБ

Не нося отговорност за хора, с които не общувам, заяви съветникът на президента Володимир Зеленски

OFFNews 14 февруари 2024 в 19:59 7254 9

Подоляк
Михайло Подоляк.

Бившият руски вицепремиер и бивш сенатор Алфред Кох заяви, че съветникът в канцеларията на украинския президент Михайло Подоляк е близък роднина на офицер от ФСБ.

Изявлението на бившия руски политик, който сега живее в Германия, бе излъчено в предаването на журналиста Евгений Кисельов (вписан в Руската федерация в регистъра на чуждестранните агенти).

"Брат му е полковник от КГБ, живее в Москва", заяви Кох по време на предаването. - "Генетично по-нисш брат. Подоляк разказва на всички ни, че руснаците са генетично непълноценни".

На изненадата на водещия относно изявленията на Подоляк, Кох обеща да му изпрати линкове към материали, в които според него той говори за генетиката на руснаци и украинци.

"А неговият генетично увреден брат, от същите родители, той е полковник от ФСБ", добави Кох.

По-късно Подоляк коментира информацията в предаване в YouTube. Той не отрече, че по-големият му 60-годишен брат живее в Русия, но отрече информацията за трудовата заетост на роднината си.

"Не знам за КГБ, ФСБ и така нататък."

В същото време съветникът на Зеленски добави:

"Не нося отговорност за хора, с които не общувам. Този човек е на 60 години, аз съм на 51. Не мога да нося отговорност за други възрастни, точно както генерал Сирски (Б. ред. - майка му и брат му продължават да живеят в Русия и подкрепят агресията на Путин в Украйна). Моите роднини никога не са принадлежали към КГБ и ФСБ."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

710

9

Д-р Мазникуров

15.02 2024 в 19:55

"Ще познаеш руснака по вродената му, изначална тъпота", Екатерина Велика

1000

8

Зла свекърва

15.02 2024 в 07:52

Русия не е етническа държава и национализмът там никога не е произтичал от общността на рода. На тях най-големите им владетели са били чужденци - Екатерина Втора е германка, Рюрик е викинг, Сталин е грузинец, Хрушчов е украинец.

В армията им през историята се сражават много чужденци. Например генерал Радецки, който пристига на Шипка, е литовски благородник.

Единната сила, която ги държи заедно е властта и имперския блян да завладяват и да доминират. Всеки владетел е приемлив там, стига да побеждава на фронта и да осигурява плячка за разпределяне.

Подобно на всяка друга империя те също разселват народите в империята си, за да ги омаломощят.

Имаше един глупак - жена му и детето му са в Харков, той се развел с жена си, отишъл в Донбас, там го мобилизирали руснаците, и го пратили да се бие срещу своите си и така попада в украински плен.

"Национализъм" по руски. За тях семейството не е свято. "Свято" е само желанието им да прекършват чуждата воля и да завладяват чуждото.

3251

7

динозавър

14.02 2024 в 23:49

Сестрата на леля му е жена на дедо му по бащина линия и вуйна на чичо си. Следователно простият руски читател не е спокоен, че скоро ще го изправят в Хага за престъпления срущу човечеството.

500

5

781000

14.02 2024 в 22:32

@mateevk техният свят може би е подготвен за тази война, но нашият не е. За САЩ не знам, но Европа много свикна други да и вършат работата, което доведе до проблемите с миграция и т н. Ако утре в западна Европа се обяви мобилизация, няма и 1.000 души да съберат. А на гърба на украинците и 100 тояги са малко, бийте се, пък ние ще ви поддържаме морално. Оръжия не даваме не защото не искаме, а защото повече нямаме, това е май горчивата истина

710

4

Д-р Мазникуров

14.02 2024 в 22:11

Джендо, така е, да, "полковник от ФСБ" не значи непременно руснак, но ти пък де толкоз акъл си тръгнал да търсиш у тези примати! Виж, другата асоциация е като че ли по-интерсна, и ми се струва доста по-силна и добре изразена! А именно, че "полковник от ФСБ" почти сигурно означава и "генетично увреден", или поне "генетично по-низш"!

2099

3

Mateevk

14.02 2024 в 21:33

Въпросът далеч не е етнически, а че се стигна дотук, до война между два свята, не между два етноса. Както в началото на войната се появи нещо като виц, че Гагарин бил възкръснал и попитал - Как я карате, хора на бъдещето? А те му отговорили - Ами воюваме с Украйна. А Гагарин попитал - А с кого воювате? Това казва всичко за тази безумна война. Няма да има изкупление за греховете на тези, който я отпочнаха. Няма Бог, който да може да прости това!

345

2

Джендо Джедев

14.02 2024 в 21:28

Ама чакай сега, "полковник от ФСБ" не значи непременно руснак! На тия алкаши и опорките им са пияни! :D

500

1

781000

14.02 2024 в 20:46

Майката и братът на Сирский пък живеят в град Владимир. Колко много излишна омраза в свят, вървящ назад.
 
X

Да помогнем на украинските деца!