Бил Клинтън спечелил над 100 млн. долара от речи

OFFNews 27 юни 2014 в 19:24 2466 0

Снимка Архив

Бил Клинтън

Бившият американски президент Бил Клинтън е спечелил 104.9 млн. долара от речите, които е изнесъл след напускането на Белия дом, съобщава „Washington Post”.

Клинтън изнесъл в рамките на 12 години общо 542 речи по целия свят.

Солидната сума се е озовала в банковата сметка на Клинтън между 2001 г. и 2013 г., когато съпругата му Хилъри Клинтън се оттегли от поста държавен секретар, показва справка в данъчните извлечения на известната политическа фамилия.

По-голямата част от публичните прояви на бившия държавен глава на САЩ са на територията на страната. Множество от приходите му от речи обаче са от посещения в чужбина – близо 56 млн. долара, повечето от които от посещения в Китай, Япония, Канада и Великобритания.

По-значителните си постъпления Клинтън прави от частни посещения. Оказва се, че само речите, платени от финансови институции от Уолстрийт са гарантирали печалба от 19.2 млн. долара в сметката на Клинтън.

За разлика от финансите на останалите бивши американски президенти, авоарите на семейство Клинтън бяха публично достояние до миналата година заради държавната служба, която Хилъри Клинтън изпълняваше.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки