Бърни Сандърс посочи за пример България за платения отпуск за майчинство

OFFNews 07 май 2016 в 12:10 15946 7

Кандидатът за президент на САЩ на демократите Бърни Сандърс посочи България за пример по отношение на платения отпуск за майчинство. 

Сандърс публикува на страницата си във Facebook графика на платения отпуск след раждане в редица държави, като се оказва, че САЩ е в дъното на класацията с 0 дни платен отпуск. 

Бърни Сандърс посочва, че на фона на липсата на платен отпуск в САЩ, в Северна Корея майките получават 77 дни платен отпуск, в Афганистан – 91 дни, в Сомалия – 98 дни, в Бангладеш – 112 дни, във Великобритания – 237 дни, а в България – 410 дни.

"Когато става въпрос за подкрепа на реалните семейни ценности, САЩ изостава от почти всяка голяма страна в света. Ние сме единствената напреднала икономика, която не гарантира на своите работници някаква форма на платен отпуск по семейни причини, отпуск по болест или платен отпуск. Това е позор", написа той на страницата си в социалната мрежа.

Бърни Сандърс е основният конкурент на бившата Първа дама Хилъри Клинтън. Именно един от двамата ще бъде издигнат за кандидат на демократите на предстоящите избори. 

Победителят в тази надпревара пък ще се изправи срещу последният останал кандидат на републиканците Доналд Тръмп, след като губернаторът на Охайо Джон Кейсик се отказа от надпреварата за президент на САЩ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12423

8

Бай Муле

08.05 2016 в 12:37

Бърни Сандърс е тотален идиот или левичар, което е същото. Само за тотален идиот или левичар най-голямата несправедливост на света, когато едни работят, а други ядат, е нещо хубаво.

77927

3

El Commandante

07.05 2016 в 12:42

Той пак добре че се е въздържал да спомене огромното превъзходство на България над УСА в икономически показатели, военна мощ и качество на инфраструктурата, че съвсем щеше да ги закопае....

25665

1

Victimized

07.05 2016 в 12:22

Да беше казал и колко пари за майчинство получават българките, щото така е малко на гол тумбак. Но щатите никога не са имали намерение да бъдат социална държава. Така популярната американска мечта, работеше след бруталния икономически подем след ВСВ, която от своя страна беше щедро финансирана от американските банки. И мечтата умря с падането на съветския съюз, когато капитализма реши, че средната класа вече не е нужна.
Но ние отиваме натам, бизнес коалицията която ни управлява, трупа капитал и ни дава стабилност, растежа е само на цифри.
 
X

Да помогнем на украинските деца!