Байдън: Предупредил съм Путин да не пипа ядреното копче

OFFNews 17 септември 2022 в 09:27 10842 8

Байдън

Снимка Getty Images

Американският президент Джо Байдън.

Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че е предупредил руския диктатор Владимир Путин за по-сериозни последици, ако Русия използва ядрено оръжие в Украйна.

Това заяви американският държавен глава в интервю за тв канала CBS.

По думите му той лично е предупредил Путин до какви последствия би довел подобен ход.

"Не го правете. Не го правете. Не го правете. Това ще промени облика на войната (в Украйна - УНИАН) в нещо, което не се е случвало от Втората световна война насам", казал Байдън на Путин.

Американският президент подчертал и че последствията ще са неизбежни.

"Те (Путин и неговият режим) ще се превърнат в най-големите изгнаници в света. И в зависимост от мащаба на това, което ще направят, ще бъде определен и отговорът", добави президентът на САЩ.

В същото време американският лидер не уточни какъв ще бъде отговорът, но отбеляза, че със сигурност ще има "последствия" за Русия.

По-рано американският генерал Бен Ходжис заяви, че в случай, че Русия използва ядрено оръжие в Украйна, Съединените американски щати няма да могат да останат настрана. В същото време той смята, че подобен сценарий е малко вероятен.

"Те нямат каквото и да е реално предимство на бойното поле, а за САЩ би било невъзможно да стоят встрани и да не реагират. А и не мисля, че Путин или най-близките му съветници са самоубийци", заяви Ходжис.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

318

7

Valioka

17.09 2022 в 21:01

Мдааа, троловете са за това - да плещят глупости... Те от политика не разбират, а не им и трябва, защото нямат мозък за такива работи. Та, г-н ордер, Щатите предупредиха за започването на войната бая време преди да започне и си изтеглиха дипломатите... Рашистите отричаха, че въобще е възможен такъв сценарии и излъгаха... Та, първо трябва да получим отговор на този въпрос и после да имате очи всичките пъпчасали тролове да имате очи въобще да пишете каквото и да било. Оттам настене, всеки може да си направи простата сметка на какво ниво са Щатите и на каво ниво рассия... ако малко помисли де... от теб не се очаква, така че - споко...

924

5

Diogen

17.09 2022 в 15:21

Путлер и цялата му сган от руски идиоти заплашват с ядрено оръжие, но няма да им стиска да го използват. Ако направят тази ужасна грешка, Русия ще се превърне за минути в лунна територия. В Кремъл не биха оставили лудия диктатор да стигне дотам. Срещу Русия са три ядрени сили - Щатите, Франция и Великобритания. Сигурен съм, че и в трите още е в сила концепцията за превантивните удари. Не е задължително да бъдат ядрени. Има достатъчно мощни конвенционални оръжия, с които ще разпертушинят руската стратегическите обекти в руската кочина.

1810

4

Maxim

17.09 2022 в 14:56

Това е основен принцип при война. Трябва да знаеш противника ти докъде може да стигне и с какво разполага. Джуджето сега трепери в бункера за кожата си и не му е чужда мисълта да използва ядрено оръжия. Но, смее ли, иначе отдавна да го е използвал. Затова трябва периодично да бъде предупреждавано.

10298

3

AntiZ

17.09 2022 в 11:38

Като гледам тенекиите, с които дрънкат, кражбите на техника, на оборудване. Всичко в колосални размери. Бронежилетки без броня, танкове без защита, каски от първата световна война. На бас мога да се хвана, че някой идиот е откраднал я кабелите, я някой транзистор, я някой взривател. Тия са такива боклуци, че не съм сигурен доколко изобщо могат да използват каквото и да е оръжие. Орда крадлива нещастна!

9347

2

Анализи

17.09 2022 в 10:31

Нищо няма да ни се случи. Най-много да изстреля една ракета, в следващата минута ще бъде унищожен. И той това го знае.

2550

1

alfakentavur

17.09 2022 в 10:07

При едни нормални обстоятелства - не е нужно да предупреждаваш някой да не прави нещо напълно безумно.
Но обстоятелствата не са нормални. Путлер не е нормален. Рашистан не е нормален. Уви - трябва да бъдат предупреждавани. И пак не можем да сме сигурни, че няма да сътворят някое безумство (те вече направиха не едно такова).
Има една утеха. При ядрена война и ние ще загинем, но и Рашистан ще загине.
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки