Байдън: Насилието с огнестрелни оръжия е епидемията на Америка

OFFNews 16 април 2021 в 22:29 1807 0

Снимка БТА/AP

"Насилието с оръжия стана твърде нормално, това е епидемията на Америка", заяви американският президент Джо Байдън по повод поредната масова стрелба в Индианаполис, съобщи Ен Би Си.

"Всеки ден десетки американци умират заради насилието с огнестрелни оръжия, това наранява душата на американската нация", каза още той.

Вчера осем души бяха убити, а десетки бяха ранени при престрелка в склад на куриерска фирма в Индианаполис, щата Индиана. Нападателят, който по-късно се самоуби, е 19-годишен мъж, съобщи Асошиейтед прес.

Той е започнал да стреля по случайни хора на паркинга на склада, а по-късно е влязъл и вътре. Властите твърдят, че е действал сам.

Полицията е претърсила дома му, започнали са разпити на негови близки, но към момента мотивът за престъплението остава неясен.  

Така жертвите при масови убийства в САЩ само за последния месец стават 30, а за последната година броят им е 147.

От встъпването си в длъжност Джо Байдън опитва да въведе редица мерки с цел ограничаване на масовите убийства, самоубийствата и домашното насилие. Сред тях е по-стриктният контрол за продажба на оръжия, санкции за самоделни оръжия, проверки на всички, които искат да купят оръжия и други. Предложенията му обаче трябва да бъдат гласувани в Конгреса. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews