Автобус падна в пропаст в Черна гора. Поне две са жертвите

OFFNews 19 септември 2023 в 18:51 1126 0

полиция

Снимка Архив

На мястото на катастрофата има полиция и линейки.

Поне две са жертвите на тежка катастрофа в Черна гора по пътя между Цетине и Будва, съобщават черногорските медии, цитирани от БТА. След обяд автобус с пътници, между 30 и 35 души, е паднал в пропастта в местността Обзовица. Ранените досега са 17 души.

Загинали са най-малко двама души - британец и неидентифицирана жена, чиято смърт е констатирана на място от лекарски екипи. Директорът на Института за спешна медицинска помощ на Черна гора Вук Никович съобщи, че четирима души са тежко ранени и изпратени в Клиничния център на Черна гора.

Телевизия "Виести" съобщи, че 17 души, които са били леко ранени, са прехвърлени в болницата в Цетине.

В рейса не е имало деца. Шофьорът, който е на 36 г., е отведен в полицията и е задържан. Той се оплакал на лекарите, които първи слезли на мястото на инцидента, че е почувствал силна болка в тила, след това бусът се ударил в насипа по пътя за Обзовица, скъсал мантинелата и паднал в пропастта.

Растения и гъсти храсти спрели превозното средство на около 30 метра под магистралата.

На мястото е изпратен кран, който да извади автобуса и да се установи има ли още пътници в него.

Движението бе временно спряно. В 15 часа местно време полицията пусна движението в едната лента към Будва.

Всички налични полицейски сили от Будва и Цетине са изпратени на мястото на инцидента, членове на специални полицейски части също са на път за Обзовица.

На мястото има няколко линейки. Екипите за спешна помощ, лекарите и медицинския персонал на Клиничния център, както и болницата в Цетине, получиха препоръка да бъдат в готовност да приемат ранени.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика