Арести и оставки след катастрофата с шефа на Total

OFFNews 23 октомври 2014 в 11:18 4238 6

Снимка РИА Новости

Летище "Внуково"

Редица служители, сред които и генералният директор на московското летище „Внуково“, подадоха оставка след катастрофата, при която загина шефът на френската петролна компания „Total”. В същото време петима души са арестувани във връзка с инцидента, съобщи РИА Новости.

Генералният директор на „Внуково“ Андрей Дяков и неговият заместник Сергей Солнцев са подали оставка след инцидента на летището, при който загина шефът на „Total” Кристоф дьо Маржери.

В същото време началникът на подразделението за експлоатация на летището и водещият инженер-ръководител на смените са уволнени.

Петима души са задържани като отговорни за катастрофата – шофьорът на снегорина, който се сблъска със самолета, главният инженер на летищната служба, отговарял за почистването на снега, ръководителят на полетите, стажантка и нейният наставник, който заема поста диспечер.

Малко преди полунощ в понеделник самолет Falcon с четирима души на борда, сред които и Кристоф дьо Маржери, се сблъска при излитане със снегорин, преобърна се и се запали. В резултат на това загинаха всички четирима души на борда.

В рамките на разследването беше установено, че шофьорът на снегорина Владимир Мартиненко е бил пиян.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика