11 убити в Цетине, нападателят стрелял и по деца на улицата, след като избил семейството си

Сред ранените има и полицай, стрелецът е ликвидиран

OFFNews 13 август 2022 в 07:24 10171 4

Полиция

Снимка БГНЕС/архив

В Черна гора мъж уби 11 души, преди да бъде застрелян от полицията

Единадесет души бяха убити при нападението в черногорския град Цетине, извършено след семеен скандал снощи, съобщиха АП и БТА. Ранени са още 6 души, сред които и полицай. 

Нападателят е открил безразборна стрелба по хора на улицата, включително по деца, твърдят свидетели по държавната телевизия Ар Ти Си Джи. Четирима от ранените са били прехвърлени в болница в Цетине, а други двама сериозно пострадали са били изпратени в болница в Подгорица.

Полицията е ликвидирала нападателя след престрелка с него.

Според черногорското издание "Вечерне новости" нападателят е бил на 34 години. Той е убил семейството си и после е излязъл от дома си и е започнал да стреля по минувачи по улиците на града. Сред пострадалите има и деца.

Премиерът на Черна гора Дритан Абазович написа в своя канал в Телеграм, че в Цетине се е случила “безпрецедентна трагедия” и призова нацията “в мислите си да бъде заедно със семействата на невинните жертви, техните роднини, приятели и хората в Цетине”. Той посети заедно с министрите на здравеопазването и на вътрешните работи двама от ранените, които са настанени в болница.

Върховният представител на Европейския съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел изказа съболезнования. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1005

4

Марин Вълчев

15.08 2022 в 06:10

Бай Пешо, или си малоумен или винкело ти е душата. Хората са умрели насилствено, ти си държиш на "мнението". Да си жив и здрав!

22548

3

dolivo

13.08 2022 в 18:36

много тъжно, чакаме статия с повече подробности да разберем как Черногорската трагедия да не се повтори никога, особено по нашите земи

душевноболен ли, наркоман ли, рецидивист репатриран от затвора ло, оръжие откъде? ще разберем , и да се поучим

-1650

2

ob1

13.08 2022 в 09:54

Пешо от Винкелово, май не си наясно къде е Цетине. За удобство го пише в първото изречение.

-7325

1

Как ще ги стигнем американците.

 
X

Да помогнем на украинските деца!