Sofia Bike Relay е първото щафетно велосъстезание, което се организира в София

OFFNews 14 октомври 2022 в 16:33 3055 0

sofiabikerelay

Снимка Sofia Bike Relay

Sofia Bike Relay

На 23 октомври от 10.05ч., пред Национален стадион “В. Левски”, ще бъде даден стартът вело поход част от първото издание на - SOFIA BIKE RELAY .

Организатори на щафетното състезание са СК “Колоездач” и СК “Бегач”, които имат дългогодишен опит в организирането на спортни състезания, . SOFIA BIKE RELAY се провежда за първи път в София и организаторите се надяват, то да се превърне в ежегодна традиция за столицата. Динамичен колоездачен формат за участниците, и много интересен за публиката. Основното събитие, което ще е със старт в 11:00 е вело щафета с 4 колоездачи, като всеки пост изминава по 12 км.

Велопоходът ще обедини стотици колоездачи, които ще измина 4 км в центъра на София в подкрепа на една кауза. Каузата, която от СК “Бегач” са избрали е проект ParaKids към ССК "Шарк", който предоставя спорт за деца с увреждания, гръбначни изкривявания и наднормено тегло. Мисията на проекта е да прави спорта достъпен за всички деца, независимо от техните възможности, a визията е всяко дете да бъде двигателно активно и да има избор от разнообразни спортни дейности.

Маршрутът на състезанието включва ул. Гурко, бул. Евлоги и Христо Георгиеви, бул. Пенчо Славейков, обратен завой на бул. Витоша, бул. Евлоги и Христо Георгиеви до ул. Гурко, е 4 км. Всеки участник прави по 3 обиколки и предава поста на колега. Трасето е с леко изкачване в първата половина и спускане към финала.

Велосъбитието е организирано в две части- велопоход без такса за участие и е със свободен достъп за всички софиянци без възрастово ограничение, както и щафетно велосъстезание за отбори. В щафетно състезание ще участват общо 50 отбора от различни компании.

„Нашата амбиция е това събитие да се превърне в ежегодно състезание, което да пополяризира спорта сред младите хора и децата“, споделя Владислав Константинов от СК „Бегач“.

Повече информация за велопохода е налична тук.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки