Швейцарски банки откриха подозрителни транзакции на ФИФА

Ивайло Анев 17 юни 2015 в 17:24 2912 0

Швейцарска банка заяви, че е засякла подозрителна активност около сметките на ФИФА, съобщи Би Би Си.

Информацията идва от швейцарския главен прокурор – Михаел Лаубер. Според него в момента се проучва огромно количество иззети данни в швейцарското разследване за корупция срещу Световната футболна централа. Лаубер не изключва разпит на президента на ФИФА Сеп Блатер, като част от своята проверка. На пресконференция той заяви, че се разследват 53 банкови взаимоотношения, засечени от швейцарското звено за финансово разузнаване.

„Изправени сме пред сложно разследване с много международни последствия. Разследването е в ход и ще отнеме време. Футболният свят трябва да е търпелив. По своята същност това разследване ще отнеме повече време от легендарните 90 минути.“, заяви Лаубер.

Има възможност това разследване да доведе до преразглеждане на избора за домакин на Световните първенства през 2018 г. и 2022 г. Това е продължение на скандалите във ФИФА, след като няколко бивши и настоящи членове на организацията бяха арестувани по обвинения в корупция в края на миналия месец. Това доведе и до депозиране на оставката на шефа на организацията Сеп Блатер.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!