Рали Дакар 2013: репортаж етап 5 Арекипа – Арика

Христомир Николов 10 януари 2013 в 21:47 3003 0

Рали Дакар 2013, етап 5
Рали Дакар 2013, етап 5

Петият етап на рали Дакар 2013, който отведе състезателите в Чили, за съжаление остави българските машини с една по-малко. Както вече писахме, Тодор Христов отпадна от надпреварата, след като вчера не успя да стартира в отсечката от Арекипа до Арика. Христов е получил сериозен и явно неотстраним проблем в двигателя на своето ATV Yamaha на лиазона след етап 4 и така вече е извън играта.

За щастие, нещата с автомобилите на Петър Ценков – Иван Маринов и Орлин Алексиев – Пламен Николов не са толкова тежки. Въпреки греенето на мотора при Алексиев и някои технически проблеми при Ценков, и двамата ни пилоти завършиха етап 5 на рали Дакар 2013. Етапът Петър завърши на 91-ва позиция, а Орлин след него, на 2 минути разлика. В генералното BMW-то е на 105-о място, а Opel Antara на 107-о.

Иначе при автомобилите станахме свидетели на пробуждането на тима на Mini X-Raid, което явно се дължи на факта, че състезанието излезе от тежките пясъци и стъпи на по-твърд терен, където 4х4 машините от този тип имат предимство пред бъгитата. Нани Рома, който досега се представяше малко посредствено, отсрами немския тим с етапна победа, а неговият съотборник Стефан Петерханзел завърши втори, и все още е лидер в генералното, увеличавайки аванса си пред >>>ОЩЕ>>>

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews