Лудогорец излиза за ново чудо срещу Реал Мадрид

Ивайло Анев 09 декември 2014 в 10:54 1950 1

Снимка Сергей Антонов

В първата среща между двата тима испанският гранд победи "Лудогорец" с 2:1

Българският шампион Лудогорец излиза днес в 21:45 ч. на стадион „Сантяго Бернабеу“ за последния си двубой от груповата фаза на Шампионската лига срещу Реал Мадрид.

OFFNews ще следи срещата на живо.

Тимът на Георги Дерменджиев все още има шанс да заеме третото място в групата и да продължи в турнира Лига Европа. За да може това да се случи, нашенците трябва да вземат поне точка от днешната среща и да се надяват на добро стечение на обстоятелствата в мача между Ливърпул и Базел.

Играчът на Лудогорец Роман Безяк отново няма да играе, очаква се и Юнес Хамза да седне на скамейката. Най-вероятно Георги Дерменджиев пак ще заложи на Абало, Мисиджан и Кишада.

Реал Мадрид пък ще излезе с някои от резервите си, тъй като тимът вече си е осигурил първото място в групата. Звездите Роналдо и Бейл пак ще са на линия, но Бензема няма да играе за сметка на Чичарито.

На пресконференция преди мача треньорът на Реал Карло Анчелоти коментира, че българският отбор го е впечатлил с бързата си и опасна игра в атака.

„Сигурен съм, че Лудогорец ще се бори за своето. Те ще искат да се представят добре, вероятно ще искат точка или точки. Лудогорец е отбор, който играе много бързо в нападение, прелива се бързо и играчите му са много опасни", заяви Анчелоти.

Треньорът на "Лудогорец" Георги Дерменджиев също има някои въпросителни, но най-вероятно ще хвърли на върха на атаката Кишада, вместо Дани Абало, който игра на необичайния пост срещу Ливърпул. Безяк е контузен, а Хамза по-тромав и заради това бразилецът изглежда най-добрият вариант.

В защита формацията е известна, опитният Данчо Минев и бързият Кайсара трябва да спират опасните играчи на съперника Роналдо и Бейл. Терзиев и Моци пък ще действат в центъра. Няма изненада и при дефанзивната двойка халфове - Светльо Дяков и Ешпиньо не само са най-качествените, но и в най-добра форма.

По фланговете ще действат Абало и пренебрегваният напоследък Мисиджан, докато Мишо Александров ще остане на пейката. Вездесъщият Марселиньо ще бъде на обичайната си позиция да дърпа конците зад нападателя.

В първата среща между двата тима испанският гранд победи Лудогорец с 2:1 на стадион „Васил Левски“, като българският шампион успя да поведе в началото.

Шампионска лига, група "В", 6 кръг: РЕАЛ (МАДРИД) - ЛУДОГОРЕЦ

Вероятни състави: 

Реал Мадрид: Навас, Арбелоа, Варан, Начо, Коентрао, Ийяраменди, Кроос, Иско, Бейл, Роналдо, Ернандес

Лудогорец: Стоянов, Минев, Моци, Терзиев, Кайсара, Дяков, Ешпиньо, Марселиньо, Мисиджан, Абало, Кишада

Стадион: Сантиаго Бернабеу", Мадрид

Съдия: Клеман Тюрпен (Франция)

Начало: 21:45 часа

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews