Австралийски тенисист предизвика скандал на корта в Монреал

OFFNews 13 август 2015 в 13:12 9025 0

Ник Кириос

Снимка EPA

Ник Кириос

Австралийският тенинист от гръцки произход Ник Кириос предизвика скандал с неприличното си поведение на корта и може да получи наказание. По време на мача си срещу швейцареца Стан Вавринка той му подхвърли, че "Танаси Кокинакис (19-годишен австралийски тенинист - бел. ред.) заби приятелката ти", а репликата беше уловена от страничен микрофон на корта.

30-годишният Вавринка и 10 години по-младият Кириос влязоха в сблъсък на корта на турнира в Монреал. Австралиецът, който е 41-ви в световната ранглиста, получи служебна победа, след като 5-ият в света швейцарец се отказа в третия сет заради болки в гърба.

Репликата бе отправена в средата на втория сет. "Кокинакис заби приятелката ти. Съжалявам, че трябва да ти кажа това, приятелю", каза австралиецът.

Стан Вавринка

Снимка: EPA

Вавринка не показа, че е чул репликата, но по-късно написа в Туитър:

"Толкова съм разочарован да видя колега спортист да се отнася с такова неуважение по начин, който никога не бих си представил. Това, което беше казано, не бих казал и на най-големия си враг. Да паднеш толкова ниско е не само неприемливо, не е за вярване".

По-късно Кириос, който е съотборник с Кокинакис в "Купа Дейвис", се оправда, че е бил предизвикан.

"Той стана малко груб с мен. Не знам, просто го казах."

"Надявам се, че Асоциацията на професионалните тенисисти (ATP) ще предприеме сериозни мерки срещу него", каза Вавринка пред репортери след мача. "Той е млад, но това не е извинение.... на всеки мач той се държи много зле. Проблемът е, че това засяга хората около него, другите играчи, децата, които подават топките, съдиите. Наистина се надявам, че ATP ще предприеме сериозни мерки срещу него този път."

Вавринка сподели още, че Кириос се опитал да го избегне в съблекалните, но там швейцарецът се конфронтирал с него.

Дона Векич

"Това, което казах, ще остане в съблекалнята. Има неща, без значение как се чувстваш, без значение какъв стрес изживяваш на корта, които просто не казваш."

След развода си по-рано тази година Вавринка излиза с хърватската тенинистка Дона Векич, която заема 129-ото място в световната ранглиста.

Едно от великолепните отигравания на Вавринка по време на мача:

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки