Ранобудните студенти: Окупацията остава, даваме възможност на който иска да учи

Владимир Йончев 17 ноември 2013 в 22:19 15305 62

Софийският университет (СУ)
Софийският университет (СУ)

 

Окупацията на университета остава. Всички ще бъдем в сградата по цял ден и нощ, както досега. Но заедно с това даваме възможност на тези, които се оплакваха, че им пречим да учат, да дойдат в Ректората и да влизат в часовете.

Така лидерът на Ранобудните студенти Ивайло Динев обясни пред OFFNews гласуваното току-що решение на продължаващото от 13:30 часа общо събрание на Ранобудните студенти.

Не прекратяваме борбата, сменяме тактиката. Уличните акции ще зачестят за сметка на пазенето на сградата. Отваряме се за по-голяма подкрепа от останалите студенти, каза Ивайло Динев.

Окупирана остава Аулата на университета. През Централния вход на Ректората ще се допускат само привърженици на Ранобудните студенти.

Съобщението, което Ранобудните студенти разпространиха във фейсбук-страницата си е следното:

ОКУПАЦИЯТА НЕ РЕКТОРАТА НЕ ПАДА!
Искаме да се спре със спекулациите и търсенето на "новината", защото никой не ни помага по този начин. От 13.30 часа започна Общото събрание. То продължава и в този момент. Преди минути бе гласувано едно от предложенията: да се поканят в окупирания Университет колегите от академичната общност, които при желание да проведат свои занятия. Това НЕ означава "падане"! Това означава смяна на тактиката на борба спрямо дългосрочната ни стратегия. Университетът остава под контрола на студентите - ден и нощ. Ние защитаваме морални ценности и не желаем да противоречим на себе си. Защитаваме обща кауза и търсим обединение за постигане на мисията ни. Действията извън университета ще се увеличат. 
Бъдете с нас! 

Първоначалните тълкувания на решението на студентите бяха, че окупацията пада.

Веднага след това имаше прегласуване и още коментари докато се уточни точно какво се решава.

Заседанието продължава и в момента.

Всички студенти, с които OFFNews се свърза, твърдят, че не се отказват от борбата си, но ще я продължат с други средства, които според тях са по-ефективни и решението трябва да се тълкува в този смисъл.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!