Желязков: Не очаквам президентът да бави процедурата за ротацията

OFFNews 27 януари 2024 в 12:32 1272 0

Снимка БГНЕС

Расен Желязков, председател на парламента

Ротацията ще се реализира през март, процесът се дискутира достатъчно открито, прозрачно и предвидимо, каза пред журналисти в Благоевград председателят на Народното събрание Росен Желязков. Повод за посещението му в града е партийно събрание на ГЕРБ на областно ниво.

Той каза, че не може коментира решението на президента да не отиде на клетвата на новите конституционни съдии Десислава Атанасова и Борислав Белазелков, която се състоя вчера. „Това е негово решение, не мога да коментирам президентската институция“, каза Росен Желязков.

На въпрос кога ще бъде готов тунел „Железница“ на магистрала „Струма“, председателят на парламента каза, че това е трябвало да стане преди повече от две години. „По този въпрос се обърнете към министъра на регионалното развитие и към Агенция „Пътна инфраструктура“. Ние отдавна очакваме трафикът да се увеличи и да бъде пуснат тунелът, но това е частичното решение. Голямото решение ще бъде, когато бъде пуснато и дефилето, но това не го виждаме в средносрочна перспектива“, отбеляза Росен Желязков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!