Започват още два лъча на метрото

OFFNews 11 август 2015 в 09:05 19574 29

Тази година започва изграждането на централната част от третия лъч - от Малък градски театър зад канала до "Красно село". Възложила съм да започе и работата в участъка към "Овча купел". До четири години двата ще бъдат завършени с българско и европейско финансиране. Това заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова по бТВ.

Ремонтът при НДК трябва да бъде довършен до края на годината, с изключеине на пространството пред самия НДК, където бяха установени сериозни проблеми с хидроизолацията - този участък ще го правим догодина, каза още Фандъкова. 

Тя подчерта, че вече е започнало и по-масираното ремонтиране на кварталните улици, изграждат се изцяло 30 от тях.

До края на август ще бъде пуснато изцяло движението по бул. "Черни връх" до улица "Сребърна". В момента се извършват процедури по отчуждаване, а най-късно напролет булевардът ще бъде пуснат изцяло. 

В някои случаи улиците са непроходими, защото върху тротоарите са паркирани автомобили. За да предотвратим това, сме поставили над 120 000 колчета. За 3 години сме ремонтирали над 120 км тротоари, но предизвикателството още е много голямо, заяви Фандъкова по повод недоволството на майките от непроходими тротоари и подлези. 

Подлезите са изграждани преди много години. За да решим проблема на Ларгото, като втори етап се предвижда изграждането на асансьор при "Света Неделя", проектира се асансьор и откъм ЦУМ. Втори асансьор ще има и метростанция "Люлин".

Към края на годината ще сме построили общо 80 детски градини, тази година ще бъдат отворени 8 нови, допълни Фандъкова. 

Аз съм действащ кмет, предизборна кампания ще водя в последния месец, предвиден за това. Надявам се кампанията да е с нови идеи за София, а не за политиканстване. Някои от опонентите искат да решават национални проблеми, а други вътрешнополитически. Моята кампания ще е разговор за София, категорична бе Фандъкова. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!