Зам.-министър на правосъдието подаде оставка

OFFNews 09 декември 2011 в 12:26 4856 0

Христо Ангелов
Христо Ангелов

Заместник правосъдният министър от екипа на Маргарита Попова Христо Ангелов подаде оставка. Решението за това е било взето от него още на 5 декември. Тогава молбата му е била депозирана при премиера Бойко Борисов, който веднага я е разписал.

Днес Ангелов изпрати писмо до медиите, с което обяснява с какви мотиви напуска. По този начин той опровергава съмненията, че оставката му е свързана с твърдения на Синдиката на служителите в затворите за нарушен диалог. „Всеки нов министър на правосъдието трябва да има възможност да избере свой заместник. Решението ми да подам оставка е изцяло лично. То е обвързано с разбирането ми за екипен принцип на управление и е важно за успешната работа на ведомството", се казва в писмото.

Още с избирането на новия министър на правосъдието Диана Ковачва се заговори, че тя няма да запази досегашния екип в министерството. Новият правосъден министър смята да поиска освобождаването на екипа на Попова. Това са зам.-министрите Даниела Машева, Жанета Петрова и Христо Ангелов.

Според непотвърдена информация за заместник министри се спрягат две имена - тези на сегашния председател на Административен съд-София град Лозан Панов и на прокурора от Софийската градска прокуратура Пламен Георгиев. Едно от последните дела, които се занимава съдия Панов, бе за касиране на изборите за кмет на столицата, по което той все още не се е произнесъл. Пламен Георгиев пък е прокурор по едно от делата срещу ръководството на "Софийски имоти". Той беше наблюдаващ прокурор по делата срещу бившия заместник-вътрешен министър Раиф Мустафа и бизнесмена Росен Маринов, срещу депутата от ДПС Митхат Табаков и колегата му Гюнай Сефер и срещу кмета на Кърджали Хасан Азис.

До този момент наследничката на Маргарита Попва не е потвърдила или отрекла това дали има намерения да подменя екипа си.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика