Вижте предизборните обещания на ГЕРБ

Ивайло Анев 04 септември 2014 в 14:40 4791 32

Снимка Ивайло Анев

Цветан Цветанов, Лиляна Павлова и Владислав Горанов на пресконференцията на ГЕРБ

Подобряване на демографската картина, гарантиране на международната сигурност на страната, адекватното участие на България в променящия се ЕС, дигитална икономика, основана на знанието и на иновациите, и необходимостта всяка политика да бъде реформирана с оглед предизвикателствата пред измененията на климата.

Това са основните приоритети в управленската програма на ГЕРБ, която беше представена днес.

Преди да представи програмата зам.-председателят на политическата сила Цветан Цветанов обвини бившите управляващи за лошото състояние на страната, а Томислав Дончев, който е евродепутат, настоя, че последната година е изгубена за България и вече няма време за отлагане на реформите.

"Цялата политическа и държавна система трябва да бъде реорганизирана и променена", категоричен бе  Томислав Дончев.

Като акценти в програмата на ГЕРБ той посочи справяне с демографската криза, адекватното участие на България в ЕС и дигиталната икономика, основана на знанията и иновациите. По думите му редица сектори не отговарят на нуждите и изискванията на гражданите.

Стремим се към гражданско участие в държавата, към по-добра енергетика, социална сфера, здравеопазване, образование и истинска фискална децентрализация, категоричен бе Дончев.

Смятаме, че обединението на НАП и Агенция „Митници“ е една добра стъпка в тази насока, допълни финансистът Владислав Горанов. Ще създадем механизъм, с който общините да могат да определят добавка към данъка върху доходите на физическите лица, така че парите да останат в общините, каза той.

„По този начин, освен че ще правят децентрализирана икономическа политика, те за пръв път ще могат да правят децентрализирана данъчна политика по отношение на прякото облагане на доходите. Всяка община ще има възможност да прецени и реши дали има нужда да въведе добавка над съществуващия данък върху доходите”, заяви Горанов.

Бившият енергиен министър Делян Добрев заяви, че ГЕРБ планира да увеличи средствата за енергийни помощи, защото е видно, че цената на тока ще се покачи.

Помощта сега стига до 200 000 души, а ГЕРБ залага да я получат 500 000 души.

Лиляна Павлова, бивш регионален министър и настоящ кандидат депутат, акцентира върху строителството на магистрала „Хемус“ и отблокирането на спрените европейски фондове за регионално развитие и околна среда.

В областта на образованието ГЕРБ обещава по-високи заплати и електронни учебници.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки