Васил Терзиев даде заявка за повече пари за кварталите и демонтаж на ПСА

Йорданка Веселинова 27 юни 2023 в 21:13 7054 10

Васил Терзиев

Снимка БГНЕС/ЛЮБА ФИЛИПОВА

Васил Терзиев е общата кандидатура за кмет на София на "Продължаваме Промяната”, “Демократична България”, “Спаси София” и от “Екипът на София”.

Васил Терзиев даде заявка за мащабни инвестиции в кварталите, прозрачно управление и зелени политики. По време на пресконференция той добави, че Паметникът на съветската армия трябва да бъде премахнат.

По думите му за всичко това ще е нужно да спечелят изборите убедително, а зад него да застане стабилно политическо обединение.

Кандидатът за кмет на столицата не даде конкретен отговор кой му е направил предложението да бъде номиниран, но каза, че през годините е получавал редица покани от различни политически сили за народен представител и министър. Лидерът на "Спаси София" Борис Бонев добави, че в хода на преговорите с ПП и ДБ името на Терзиев е било одобрено от всички политически сили. 

Ще счупи ли правителството сглобката за София

Васил Терзиев не отговори на въпрос във връзка с чутото от записа от Националния съвет на ПП, по време на който се чува, че Кирил Петков и Асен Василев са съобщили за идеята за ротационен кабинет първо на Васил Терзиев, а след това на депутатите си. 

Той добави, че България има нужда от работещ редовен кабинет, но работата за София е отделен въпрос.

Защита на вота и паралелно преброяване

Кандидатът за кмет, че на притесненията за купуване и продаване на гласове ще се отговори с предварителна подготовка, наблюдатели в рисковите секции и паралелно преброяване. Притеснения за местните избори възникнаха и след последното прекрояване на Изборния кодекс и практически невъзможното провеждане на вота по правилата на т.нар. "хартиена коалиция".

Очаква се Конституционния съд да се произнесе по промените в ИК. Паралелно в Народното събрание се заговори за ново прекрояване на изборните правила. Все по-често се чува и идеята за въвеждане на сканиращи устройства, които да заменят машините.

Паметникът на съветската армия и миналото на Терзиев

Васил Терзиев заяви, че подкрепя инициативата за демонтаж на ПСА. Той обаче уточни, че Столична община вече е направила необходимото и вече всичко е в ръцете на изпълнителната власт. 

Кандидатът за кмет не даде категоричен отговор на въпросите за миналото в службите на семейството си. Той обаче обяви, че съжалява за случилото се по време на социализма. 

В интервю за "ЕВРОДИКОФ" бившият председател на Комисията за разкриване на досиетата на Държавна сигурност Методи Андреев съобщи, че дядо му Васил Павлов Терзиев е дългогодишният началник на Трето управление на ДС, а баща му Александър Терзиев е бил офицер от Първо главно управление на ДС.

Още номинации

Васил Терзиев съобщи, че настоящия кмет на район "Триадица" Димитър Божилов също ще бъде номиниран за нов мандат от обединението. Останалите кандидати се очаква да бъдат обявени до края на юли. Освен това в същия срок ще бъдат обявени и имената на кандидатите за общински съветници.

Борис Бонев, който ще оглави листата за общински съветници, заяви, че не е  взел трудно решението да се оттегли като потенциална номинация за кмет на столицата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-529

16

6екеr4о

28.06 2023 в 15:29

Това, че някой си е направил детска градина в собствената си фирма прави ли го достоен кандидат за управленец и кмет на София!?

Имам сериозни опасения и противни очаквания, защото кандидатурата на Терзиев се спряга за кандидат - кмет вече много месеци!? А и едно от първите му изявления не е за детска болница, за разбитата инфраструктура, тротоари и настилки, за липсата на канализация и на места в детските градини в много от кварталите или за нещо друго, по-отговорно, а е за МОЧА, ма много мазно оправдателно, видите ли общинката е направила необходимото, сега на ход е държавата...

Четка едната агитка, за да дразни другата, това не е ли поредния тарикат и популист!?!

75

15

230 млрд баксов

28.06 2023 в 08:50

Най-важното е че Терзиев е основател на "Телериг" - голяма ІТ компания, която след това продаде за 260 милиона дол.
Един приятел работеше там и разправяше, че във фирмата има детска градина за децата на служителите.

4638

14

Того

28.06 2023 в 05:24

Нямам против Бонев, но мисля, че сегашният кандидат е по-добър от него. Пожелавам успех на кандидатите и дай Боже столицата ни наистина да се превърне в една красива европейска столица! За премахването на МОЧА само адмирации!

3767

13

Име на профила

28.06 2023 в 02:01

Уф, изпитвам леко чувство на срам. Това е единствено защото видях пост 2/4 на трола под мен, не беше пуснал другите, и в контекста си помислих, че е адресиран до мен, заради съдържанието на оригиналния ми пост. Извинявам се за което.

Истината е, че като погледнах по-отблизо забелязах символа , което говори за някакъв копи/пейст. Ако прекарате текста на който и да е пост на АлексТ през Гугъл или Бинг ще ви излезнат всичките места, където е... дефекирал.

Независимо на коя страна е човек (бот?) в политическия спектър, като ходи по Фейсбук и произволни сайтове и си спами пропагандата - не му прави чест.

Каква е тази кампания против кандидата на ПП/ДБ? Случаенос? :-)

3767

12

Име на профила

28.06 2023 в 01:48

Трябва ли да ти отговарям с РаЗбЪрКаНи букви, за да ме разбереш?

Минах четиридесетака, бащата гони осемдесетака, да ми е жив и здрав въпреки всичките му грехове. В училище му писали четворки, защото петици и шестици в центъра на София били само за деца на партийни, ама не знам дали и той не е скатавал. Дядо и баба бяха почти светци, но бяха безпартийни и силно критикувани, заобиколени от ОФ. Аз не съм си патил много, щото бял малък 80-те. Дядо преди е бил царски офицер, после цял живот си е патил от това, въпреки, че е бил успял архитект.

Лелите и чичовците ми са съвсем различни от татко, не мога да обясня защо той е излязъл такъв, какъвто е. Лежал е в Бойчиновци впрочем за опит за осуетен опит за бягство на Запад, на олекотен режим срещу труд, няма смисъл да го пращаш никъде повече. Но че си е тарикат - тарикат си е, от тия, дето не мога да ги понасям.

Продължавам да си мисля, че си говоря с бот, отговарям само заради другите редовни участници във форума.

-1395

11

AlexT

28.06 2023 в 01:47

2 ..Маноле / пейков/, разбрах, че имал добри ИДЕИ и ти е ХАРЕСАЛО отрочето ..:)).. ТЕ и КОМУНИСТИТЕ – сталинисти, като дядо му ,са ИМАЛИ БЛЕСТЯЩИ ИДЕИ, ОБЕЩАНИЯ ,клетви, и т.н. за СТРОЕЖА на КОМУНИЗЪМА и ..го строиха ...!? Построиха го ,даже, за себе си ..
Започвам да си мисля, че наистина „ДОБРИ” копеле.а , пичове , е подбрал, в началото, другарят радев



...

-1395

10

AlexT

28.06 2023 в 01:41

Очакваме кандидатчето на Кирчо за кмет, да каже : КОЛКО убити, колко по лагерите и изселени са виждали, предлагали ,дядо му и баща му за 2023 г- при построения комунизъм ?

Очакват се поздравителни телеграми от Фарфоровна, КГБ, ДС-отпадъци, ниновци,ИЗраждане-до ПП-ДБ за кандидатчето.И споменаване на майките им от НАС, гражданите!

Поздравления вам, таварищи от ПП-ДБ для ваш ПРАВИЛНЪЙ въйбор ! Слава на Кирча ! Наша дружба- КГБ-ДС – вечна !

ПП-кирчо и зелените, са ясни!И да Българията!? –ПАРИТЕ на ДС-БКП ..Но, гробното мълчание на Радан,Атанасов,Мартин,женския антураж около тях ,Костов !? Интересно ..:)

Как наесен Мутрата и Доган,ПЕЧЕЛЯТ ИЗБОРИТЕ , ли ? Достатъчно е да ГЛЕДАТЕ ходовете, „политиката”, хората, анализите им, мечтите им,кандидатите им и т.н.-на ПП-кирчо и ДБ 

„Как е СДЕЛКАТА , ПИЧ ?”..Става.” Разговор между кирчо и ДС отпадъка,/те са пичове по сделките  / , готов за кмет на ...София !? Маноле / пейков/, разбрах, че имал добри ИДЕИ и ти е ХАРЕСАЛО отрочето ..

-1395

9

AlexT

28.06 2023 в 01:39

2 .? Беше ли в разумна възраст баща ти ? Сляп ли беше или умствено недоразвит ? :))
И като гражданин на България – за КАКЪВ те готвеха родителите ти – до 1989 година да бъдеш ? Къде да работиш., след дядо и баща – в ДС ? ..
Изобщо , за каква кариера си се готвел, са те подготвяли, ВЪЗПИТАВАЛИ , УЧИЛИ в твоето семейство !? ..Каква е ЦЕННОСТНАТА СИСТРЕМА на семейството, където си бил внуче и син ?
Кажи , червен полуфабрикат ...

П.С. И никой няма да го праща в Белене или да ги застреля на границата , да го изселва някъде или да му е ЗАБРАНЕНО да пътува на Запад , както ПРАВЕХА неговите предци от ДС- БКП ! ..:)) Някой тук споменава глупости, но НИЕ сме ДЕМОКРАТИ, а не като баща му и дядо му ..!! Щели сме да го съдим заради баща му – агента на КГБ-ДС и дядо му – сталиниста !? Искаме САМО да НЕ НИ УПРАВЛЯАТ изтърсаците на”строителите на комунизЪма „- потомците на съветските агенти ...:)

-1395

8

AlexT

28.06 2023 в 01:38

Васил терзиев ; кандидат за кмет на София издигнат ? от ДБ , пп и онова перекенде- тарикатче борис ..:))
""Родителите ми са повлияли много за това да разбирам какво е да съм част от едно общество, да съм гражданин на една страна, какво значи да съм отговорен, че трябва да пазя, да следвам правилата.""::) В.терзиев
Да си част от кое общество ?? На баща ти и дядо ти – ДС-БКП обществото, ли ? Комуно-номенклатурата ,ли ? Кастата на съветските агенти , ли ?
Да си отговорен ? Пред кого ? Пред КГБ , ДС или само пред БКП ? Родителите ти знаят пред КОГО са били отговорни ::))
КОИ Правила да пазиш и следваш ? На баща ти, на дядо ти сталиниста , на хамелеона , какъвто си ??
Защо не учи в съветския съюз , а в Щатите ? Татко ти там по ДС линия , на КОГО служеше , за КОГО работеше в посолството ни в САЩ, под прикритие ? За славата на Тошо, КГБ , ДС ли ? ? .. За славата на комунизЪма и диктатурите ? Беше ли в разумна възраст баща ти ? Сляп ли беше или умствено недоразвит ? :))
И като гражданин
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки