Уволниха шефа на пътното управление във Варна

Юлиан Христов 27 януари 2012 в 14:22 1761 0

Почистване. Снимка: БГНЕС
Почистване. Снимка: БГНЕС

Уволнен е шефът на Областното пътно управление във Варна Сийка Димитрова заради несправяне с бедствената ситуация на автомагистрала „Хемус“ снощи, съобщи БНР. За временно изпълняващ длъжността е назначена Севдалина Казълова.

Областният управител на Варна Данчо Симеонов заяви по време на заседание на кризисния щаб, че пътното управление не се е справило със задачата да помага на хората в бедствената ситуация на автомагистрала „Хемус” и не е осъществило добра координация с пътната полиция, държавната автомобилна инспекция и почистващите фирми.

Над 40 автомобила и два автобуса закъсаха в снега до входа на Варна и до 2 часа след полунощ бяха извозвани от екипи на Главна дирекция „Пожарна безопасност и спасяване на населението“.

Потребители на OFFRoad-Bulgaria съобщиха, че сутринта улиците на морската столица не са били добре почистени. Допълнително за сложната обстановка в града е допринесъл и силният вятър и ледът, образувал се предишната нощ. Снегът на места достигна до 50-60 см.

В Русе главните булеварди и пътища са проходими при зимни условия, под снега има лед, съобщават потребителите на форума. Тротоарите на места не са почистени и тва кара пешеходците да се придвижмат по пътя. В междукварталните улици не е почистено и там трябва да се шофира с особено внимание.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews