Теменужка Петкова: С втория мандат няма да се получи нищо

OFFNews 20 март 2024 в 19:08 3032 7

Снимка БГНЕС/НАДЕЖДА ПЕЕВА

ГЕРБ няма да подкрепи втория мандат, с него няма да се получи нищо, а отводът на 11-те министри е саботаж. Това заяви Теменужка Петкова, зам-председател на ГЕРБ-СДС и част от преговорния екип на политическата група за съставяне на правителство, в предаването "Още от деня" по БНТ.

"Организираната акция по подаване на декларации със заявление за несъгласие за участие в кабинет с министър-председател Мария Габриел от министри на ПП-ДБ аз я определям само по един начин - саботаж. Това е очевидно нежелание за съставяне на кабинет със министър-председател Мария Габриел и кабинет с мандата на ГЕРБ. ПП-ДБ ясно показаха, че искат избори", посочи Петкова.

Тя каза още, че ГЕРБ никога повече няма да подкрепи Асен Василев за министър на финансите. В същото увери и Деница Сачева в ефира на бТВ.

"Това, което вчера г-н Василев изрече по адрес на Мария Габриел е недопустимо. Това е скандално. Със сигурност мога да кажа едно - Асен Василев никога повече не трябва да бъде финансов министър. Никога повече той не бива и няма да получи подкрепата на политическа партия ГЕРБ. Няма как един мъж да нарече една дама, една жена, една майка - "красивото лице на мафията", съжалявам, но това е човек с достойнство, с безупречна репутация, зам. председател на ЕНП, доскорошен комисар за България и да бъде наречен по този начин - това е недопустимо. Непростимо. Ние от ГЕРБ няма да допуснем този човек да фигурира по какъвто и да е било начин в кабинета", подчерта Петкова.

Тя припомни, че през юни 2023 г. е подписана декларация за управление на страната между Мария Габриел и Николай Денков за следващите 18 месеца, разделено на два мандата от по 9 месеца.

"Всички министри са информирани за това какво предстои оттук нататък и знае, че ще има такава ротация. Дал е своето съгласие, че ще бъде министър", допълни Теменужка Петкова.

По думите й двете политически формации са се скарали за постове и министерски кресла. Тя посочи, че  по отношение на отбраната са предложили вариант да има ротация на Тодор Тагарев и Христо Гаджев, но от ПП-ДБ са отхвърлили този вариант. После предложили да остане същия състав на кабинета и да има ротация само при Мария Габриел и Николай Денков, за да работят по споразумението. 

Петкова сподели още, че от ПП-ДБ се опитали да поставят на масата създаването на анкетна комисия, която да разследва "Турски поток" вероятно като "заплаха" към нея.

На въпрос защо говори за заплаха, Петкова, която беше енергиен министър в третото правителство на Бойко Борисов и като такъв подписа пътната карта за построяването на "Турски поток" през България, уточни, че причината е, че "Продължаваме промяната - Демократична България" смята, че има нещо, от което тя се притеснява.

"Ние няма от какво да се притесняваме, може само да се гордеем", заяви тя по отношение на пътната карта. 

Пътната карта изтече в документи от електронната поща на сътрудник на руски политик.

Изтеклият документ, чиято автентичност досега никой нито е потвърдил, нито опровергал, показва, че изграждането на газопровода е било предварително договорено с Русия, а процедурите са били само проформа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17439

7

мнение от IP

20.03 2024 в 22:46

Така си е! Вместо да и каже, че е ПГДП, пада я млясне по косата за извинение...

1000

6

Sanata

20.03 2024 в 20:54

Боце е пуснал ТКП2 и ТКП3 да върлуват по телевизиите. Чудя се само где е Нефелянчо Добрев да вие за левчето дето му липсвало от горивата. А иначе беше герберска тишина когато изтече информацията че Боце и Путин да си делкали далаверата по Турски поток. Гьон сурати, вместо да си налагат парцалите те тръгнали да мрънкат по ТВ как били обидени.

1000

5

Зла свекърва

20.03 2024 в 20:43

Малко множко ми идва госпожите от ГЕРБ да се правят на толкова чувствителни.

Първо, думите на Асен Василев не са критика към личността на Мария Габриел, а към нейната податливост на натиск като политик.

Второ, тези всичките благовъзпитани жени от години търпят дебелашния и грозен хумор на Борисов, унизителните думи, с които нарича своите кадри, министри и партньори. Къде бяха Сачева и Петкова, когато той обиди председателят на парламента с вулгните думи съкратени като ПКП. Къде бяха, когато наричаше журналистки "мисирки". А когато се отнасяше снизходително и пренебрежително към жените в политиката, те къде бяха да реагират.

Жени, които служат толкова години на вулгарния простак от Банкя, няма как да ни убедят, че наистина изпитват обида от скромните думи на Василев.

135

4

Far Rider

20.03 2024 в 20:18

Ако някой си мисли, че в Задунайская губерния ще успее да направи нещо срещу Турски поток е абсолютен наивник.

345

3

Джендо Джедев

20.03 2024 в 19:33

"Няма как един мъж да нарече една дама, една жена, една майка - "красивото лице на мафията", съжалявам, но това е човек с достойнство, с безупречна репутация, зам. председател на ЕНП, доскорошен комисар за България и да бъде наречен по този начин - това е недопустимо. Непростимо."

Ах, тая герберована лелка каква нежна и ранима душа имала! Явно за простотиите на Боце има имунитет и не ги забелязва. То не бяха "мисирки", не бе чудо!

-1395

2

Гьорче2

20.03 2024 в 19:19

темеНУЖНИК!

1000

1

ИАД

20.03 2024 в 19:16

Теменужке, скоро ще се появи пътната карта и ти ще си получиш заслуженото. И дума на съчуствие няма да получиш, като те подкарат към Сливен.
 
X

Да помогнем на украинските деца!