Цветанов ще подкрепи втори лифт в Банско

Ива Оприкова 09 януари 2015 в 14:00 3218 13

Снимка пресцентър на ГЕРБ

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов е на визита в курорта Банско. Той проведе работна среща с кмета на общината Георги Икономов, с кметския екип и с общински съветници.

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ увери градоначалника, че ще подкрепи и лобира пред кабинета за бързото изграждане на втора кабинкова линия в ски зона „Банско". Наскоро бе взето решение от Министерски съвет за отмяна на решението на кабинета „Орешарски" за разширение на площта на зоната, без ясно изразени факти и обстоятелства. Част от предизборните обещания на ГЕРБ беше именно изграждането на втори лифт за пистите в района на Банско. Цецка Цачева и Цветан Цветанов даже участваха в демонстрациите на местните жители в подкрепа на застрояването. Проектът е силно желан от местната власт, някои хотелиери и инвеститори в ски-зоната „Юлен". 

В същото време граждани и екологични организации се опасяват, че строежът ще нанесе сериозни вреди на националния парк, а освен това и ще доведе до допълнително застрояване в отдавна пренаселения град Банско.

На работната среща се дискутира се и успешното завършване на течащия в момента мащабен проект за подмяна на водоснабдителната и канализационна мрежа в курортния град. В момента строително-ремонтните дейности са замразени поради активния туристически сезон в града, но ще бъдат подновени през пролетта. Бяха обсъдени приоритетните инфраструктурни проекти на правителството, сред които изграждането на автомагистрала "Струма". До август месец се предвижда да бъде завършен Лот 2 в участъка от Дупница до Благоевград. Лот 3, който включва построяването на най-дългия шосеен тунел в Европа в района на Кресненското дефиле, е част от стратегическите обекти в потвърдената вече пред Европейската комисия програма, която ще се изпълнява през следващия програмен период.

Цветанов и Икономов бяха сред зрителите на балетния спектакъл „Кармен денс", който се игра в Банско. Постановката e авторски спектакъл на едно от най-големите имена на съвременния руски и световен балет Сергей Бобров. В курорта от 4 до 10 януари се провежда Първи балетен фестивал „Банско 2015", събитието е под патронажа на градоначалника.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки