Танев хвали санирането, магистралите и спорта. А Борисов нямал грешка

Изключително съм удивен от НСО, каза министърът на образованието

OFFNews 19 април 2015 в 19:35 2220 4

Проф. Тодор Танев

Няма грешка. В моята област, спрямо моята работа, до момента Бойко Борисов не е допуснал грешка, заяви пред Нова телевизия министърът на образованието проф. Тодор Танев.

Ако Ви прави впечатление, отношението на Брюксел и на Европа към нас е радикално различно. Не говоря само за "Лувъра". Ако виждате, говори се в момента за някакви 80 километра на магистрали, които трябва да се рехабилитират. Говори се за саниране на блокове. Аз бих говорил за една голяма реформа в областта на науката и образованието и как ще дойдат едни големи пари, които са по оперативната програма "Наука и образование за интелигентен растеж". Правят се доста неща. Аз не виждам нужда от деструктивна критика, каза Танев.

На мен сърцето ми е в спорта и с Красен Кралев се разбираме прекрасно и искаме да възкресим масовия студентски и ученически спорт, заяви още министърът на образованието.

В България има някаква доста неестествена и нездрава министерофобия, категоричен е той.

В събота и в неделя обикновено гледам колкото мога повече да жаля тези хора, които ме пазят. Изключително съм удивен от НСО - много голям професионализъм. И това, което се носи по вестниците за НСО в момента, леко скандалиозно, аз го виждам от другата страна, че не е така. Не стоят така нещата там, каза Танев. 

Вярно е, че един от одите в министерството е бил пратен в прокуратурата. Но това е било през декември. Там имаше нещо, свързано с пионерски лагери. Има внесени, изнесени (имоти - б.р.), аз не ги разбирам, аз не съм нито юрист, нито разбойник, заяви той.

Основният проблем на образованието е невключването на толкова много деца - деца, които на 7-годишна възраст не знаят български, каза Танев.

Имам си специален съветник по ромския въпрос, допълни министърът на образованието.

Българският учител трябва да получи повече, да бъде подкрепян, призова той. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!