Станишев ще води листата на БСП за евровота

OFFNews 15 март 2014 в 16:40 9366 21

БСП

1. Лидерът на БСП Сергей Станишев 

2. Евродепутатът Илияна Йотова

3. Зам.-председателят на партията Георги Пирински

4. Депутатът на КБ от гражданската квота Петър Курумбашев

5. Антроположката, издигната от леви интелектуалци, Достена Лаверн

6. Кандидатът на социалдемократите Светла Йолчева

7. Евродепутатът Евгени Кирилов,

8. Журналистът на в. "Дума" Александър Симов.

9. Проф. Андрей Пантев

10. Ия Петкова - Гурбалова, дъщеря на бившия областен управител и общински съветник на БСП в Пловдив

Така изглеждат първите десет места от листата, с която БСП ще се яви на предстоящите избори за Европейски парламент.

На следващите места са Пламен Чернев, Стоян Ташков, Наталия Стоянова-Петрова, Катя Колева, Момчил Неков, Николай Джагаров, Николай Тишев.

Листата беше приета на заседание на Изпълнителното бюро снощи и утвърдена на днешния пленум на партията. Пленумът на столетницата продължи много повече от очакваното. Брифингът за медиите, който бе планиран след партийната среща, бе насрочен за 13.30 ч., а започна в 16 ч., имайки предвид, че в 15 ч. от "Позитанов 20" трябваше да потегли автобус с репортери за семинара на БСП и кабинета на Боровец.

Сергей Станишев обясни, че предстоящите евроизбори са натоварени с друг "вътрешен, национален смисъл". По думите му на вота през май хората ще трябва да си отговорят на въпроса дали искат държавата да се върне към управлението от предходните четири години или желаят започнатата от БСП промяна.

"По отношение на моето водачество - приемам доверието, което получих от Националния съвет, като подкрепа и осъзнаване на значението на тези избори.

Ние трябва да дадем нашия принос към общата ни кауза в Европа и този принос да е значителен. Моето водачество показва моето отношение и моя ангажимент - към моето отношение както към Европа, така и към България, така и за съдбата на БСП", каза Сергей Станишев.

Той не пропусна да спомена "забития в гърба нож", който всички в партията са почувствали след формирането на АБВ. Лидерът на БСП призова политическите си опоненти, "които играят шах и изчакват листата на столетницата", да представят своите кандидати.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!