Спортисти към Борисов: Спрете войната на шепа псевдо-еколози срещу зимния туризъм

OFFNews 07 март 2016 в 15:07 11412 30

Снимка БГНЕС/ архив

Стефка Костадинова

"С огромно притеснениe и разочарование наблюдаваме войната на шепа псевдо-еколози срещу българския спорт и зимен туризъм. Тази война нанася не само огромни щети върху обществото и икономиката, но и прераства в международен позор за България".

Това се казва в отворено писмо до премиера Бойко Борисов, подписано от 27 български спортисти. То беше внесено днес сутринта в деловодството на Министерски съвет.

Сред подписалите го са олимпийските шампионки Стефка Костадинова, Мария Гроздева и Екатерина Дафовска, бившият волейболист Любо Ганев, световната шампионка Илияна Раева, както и съпругът ѝ и бивш футболист Наско Сираков. Димитър Бербатов, Весела Лечева, Александра Жекова, Владимир Николов и Станка Златева също застават зад отвореното писмо.

С него спортистите заявяват, че "пет псевдо-еколози държат десет правителства, стотици кметове и цял народ за заложници".

"Никъде по света не сме виждали цирк като този в момента. Цирк, който вие наричате "екология". Но няма нищо общо с истинската екология.Това е рекет и държавно-финансиран лобизъм срещу самата държава. Това е престъпление срещу нашия народ. Това е подигравка с вас като управляващи", пишат още спортистите.

Ето какво пише в отвореното писмо до премиера:

"Уважаеми г-н Министър-председател,
Уважаеми г-да и г-жи Министри,

С огромно притеснениe и разочарование наблюдаваме войната на шепа псевдо-еколози срещу българския спорт и зимен туризъм. Тази война нанася не само огромни щети върху обществото и икономиката, но и прераства в международен позор за България.

Когато държавата ни прахосва 250 милиона лева по безсмислени екологични проекти, тя не губи просто 250 милиона лева. Тя губи милиарди, защото захранваните с тези пари шепа псевдо-еколози блокират развитието на целия зимен спорт, туризъм и индустрия.

Как може пет псевдо-еколози да държат десет правителства, стотици кметове и цял народ за заложници?
Как може за българския ски спорт да се отделят по-малко пари, отколкото за развъждане на лалугери и броене на гъски?

Как може "екологична" организация с четири члена да спира проекти за милиарди в спорта, туризма, промишлеността и транспорта?

Ако псевдо-еколозите ще ни пишат законите, ще ни управляват туризма, ще ни спират спорта, ще ни строят магистралите, ще решават кой бизнес да съществува и ще са последна инстанция в държавата....

Г-н Министър-председател и г-да и г-жи Министри,

Ние сме хора обиколили целия свят. Често на връщане към България носихме медали, купи и отличия. Играехме за България. Борихме се за България. Със сърце за своята родина, която след това отвръщаше с хилядократно повече любов.

Но никъде по света не сме виждали цирк като този в момента. Цирк, който вие наричате "екология". Но няма нищо общо с истинската екология.

Това е рекет и държавно-финансиран лобизъм срещу самата държава. Това е престъпление срещу нашия народ. Това е подигравка с вас като управляващи.

Ние казваме " СТИГА!".
Спрете това безумие.
Действайте решително.
Ние сме с вас"

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки