Социалният министър: Няма програма за заселване на бежанци, БСП спекулира

OFFNews 28 септември 2016 в 16:32 6366 2

Няма програма за заселване на бежанци в обезлюдени райони. Това е поредната лъжа на госпожа Нинова, с която, опитвайки се да спекулира със страха на хората, гонят предизборни резултати.

Така социалният министър Зорница Русинова коментира пред БНТ твърденията на лидера на БСП Корнелия Нинова, която обяви, че управляващите готвят трайно заселване на бежанци в българските общини и така залагат етническа промяна в България. 

Това са предизборни манипулации, които госпожа Нинова доста добре успява да спекулира, допълни Русинова, като подчерта, че това са "същите лъжи така, както бяха за европейските средства, за високата безработица".

"Бежанците, в момента в който придобият статут в България, ползват правата на цялата система. До момента в България има 18 бежанци, които ползват социални помощи и около 18 или 19 човека, които са регистрирани в бюрата по труда, защото искат да търсят работа. Т.е. нашата система е подготвена в случай на придобиване на право на бежанец чрез всички мерки, национални програми – ползването на правата на всеки един гражданин да подпомогнем бежанците с цел тяхната интеграция. Но европейска програма за заселване в обезлюдени райони – няма такова нещо", категорична е Русинова.

Изказването на Нинова, в което тя се позова на думите на директора на Сдружението на общините Гинка Чавдарова, беше опровергано вчера и от депутата от ГЕРБ Десислава Атанасова. Тя подчерта, че няма такова решение на правителството. 

"От новоизлюпен политик Корнелия Нинова се превръща в политическа лъжкиня", каза Атанасова.

Информацията беше опровергана и от вътрешния министър Румяна Бъчварова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21668

3

Руслан

29.09 2016 в 10:24

Каква програма, то разселването е почнало.

13709

2

Маргарит

28.09 2016 в 18:15

Не лъже!

Кога тези са имали програма, след като вожда им си мени мнението по 3 до 100 пъти на ден?!

Импровизират.
 
X

Да помогнем на украинските деца!