СОС за пети път ще си избира председател, издигат Грети Стефанова вместо Борис Бонев

Георги Георгиев от ГЕРБ: Единственото, което ПП-ДБ успяха да направят досега, е да се отърват от обещанията си към Бонев

OFFNews 18 декември 2023 в 07:23 3731 2

СОС

Снимка БГНЕС/архив

Столичният общински съвет ще направи пети опит да си избере председател днес. Това е единствената точка в дневния ред на заседанието. 

Лидерът на "Спаси София" Борис Бонев, който в Столичния общински съвет е в коалиция с ПП/ДБ, обвини представители на другата част на формацията в желание и на местно ниво да се състави сглобка с ГЕРБ. Бонев поясни, че при такова развитие на нещата неговата партия ще излезе от съвместното си участие в ПП/ДБ и ще бъде опозиция в СОС. "В коалицията ПП/ДБ има хора, които искат да има сглобка с ГЕРБ и в София. „Спаси София“ няма да участват в съвместно управление с ГЕРБ в СОС и ще бъдем опозиция", заяви Бонев по бТВ. Този път ПП/ДБ/СС ще издигнат Грети Стефанова, която и сега води заседанието като най-възрастен общински съветник.  

Кандидатите на партиите, известни официално досега, са Диана Тонова от БСП, Красимир Гълъбов от Възраждане и Пламен Данаилов от "Има такъв народ", след като "Продължаваме промяната - Демократична България" ("Спаси София") оттеглиха кандидатурата на Борис Бонев, а от ГЕРБ-СДС не издигат кандидат. 

На нас втора сглобка ще ни дойде в повече, заяви в Казанлък председателят на ГЕРБ Бойко Борисов през уикенда. Не участваме в преговорите за председател на СОС, каза още той. 

Изборът на председател на СОС не търпи отлагане, написа в профила си във фейсбук кметът на София Васил Терзиев. Уважаеми колеги от ГЕРБ, опит имате. Не бяхте ли вие тези, които отричаха отрицанието?, обърна се към втората по големина група с съвета Терзиев. 

Георги Георгиев: Единственото нещо, което ПП-ДБ успяха да направят досега, е да се отърват от обещанията си към Борис Бонев

Очакваме кандидатурата на Борис Бонев  да бъде заменена от тази на Грети Стефанова. Подходът е същият – отново кандидат зад когото няма мнозинство. Вероятно след това ще издигнат представител на някоя от малките групи в съвета - пак без ясно мнозинство, прогнозира общинският съветник от ГЕРБ-СДС Георги Георгиев. По думите му "създадената тайно „червена коалиция“ в СОС беше разрязана на парчета с флекс". 

През последния месец видяхме кмет-заложник на предизборните си вътрешнокоалиционни обещания. Няколко часа преди петото поред "първо заседание" на общинския съвет, г-н Терзиев призова партиите за подкрепа. Така единственото нещо, което от ПП-ДБ успяха да направят в първия си месец като управляващи на „Московска“, е да се отърват от обещанията си към Борис Бонев. 

Вече 10 дни чакаме кметът и екипът му да внесат доклади и документация за европроектите, които трябва да се отчетат до края на годината, за да не се изгубят средства. Нито страница, нито ред, нито един официален документ. Статус във Фейсбук няколко часа преди заседанието. Толкова. А всъщност единствената задача, която този месечен отчет на (не)кметуването имаше, е да се обърне към „своите“ от ПП - ДБ - Спаси София да намерят „в различните мнения и позиции съгласие и баланс“ и „покажете как се прави“ на останалите, пише още Георгиев.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6000

2

Бойко Станкушев

18.12 2023 в 13:37

Целта е ясна, да се срине столицата като остане без пари. Доста гнусно....

12078

1

edin slep

18.12 2023 в 11:45

Като дойде време за избори само на общински съвет ще се разберат за председател.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика