Соломон Паси няма да се кандидатира за кмет на София

OFFNews 19 май 2015 в 09:00 8026 10

Соломон Паси, Гергана Паси, Румен Гечев

Снимка БГНЕС/Гергана Костадинова

Соломон и Гергана Паси

Президентът на Атлантическия клуб и бивш външен министър Соломон Паси няма да се кандидатира за кмет на София.

Това пише съпругата му Гергана Паси в отворено писмо, публикувано в профила й във Фейсбук, до ген. Атанас Атанасов и ДСБ. Писмото бе публикувано след като в събота лидерът на ДБГ и вицепремиер Меглена Кунева лансира идеята Паси да бъде номиниран, а ген. Атанасов (ДСБ) коментира, че идеята е неприемлива и допълни, че ситуацията при Соломон Паси била, че "се търси работа на човека, а не човек за работата".

По този повод Гергана Паси пише, че съпругът й няма да се кандидатира за кмет и обяснява защо:

"Нека започна от това, че репликата Ви, г-н Атанасов, че някой "търси работа на Соломон Паси", беше онази капка, която преля чашата рано сутринта. (Една майка развива особен рефлекс към несправедливостта с раждането на всяко следващо дете).

Реформаторите, г-н Атанасов, са хората, за които моето семейство и мнозина от нашите приятели гласуваме години наред - с все по-угасваща надежда, че модерността и реформаторският дневен ред ще стане дневен ред на държавата, а толерантността - норма, която следваме и проповядваме.

И затова ми стана смешно, когато Вие, г-н Атанасов (Вие не плащате заплатите в моето семейство, но пък то плаща Вашата) -- допуснахте, че някой дирел работа за Соломон.... Хората, които го познават и са работили с него, знаят, че неговата заетост и продуктивност са пословични и нарицателни. Трудно мога да се сетя (разбира се, аз съм пристрастна:) за друг човек, който работи, дори когато спи, така че, моля Ви, не му търсете работа ....

И така: Защо нациите се провалят? Защото лидерите им чуват само себе си...

Което важи и за партиите.

А иначе - в нашето семейство такива решения са възможни само, ако "семейният съвет" ги подкрепи. Нещо, което едва ли ще се случи... Въпреки цялато ни уважение към Меги Кунева и структурата на ДБГ, която реши да прояви въображение и "out-of-party box" мислене".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки