Слави Бинев: БНТ и БНР ги е страх от мен

OFFNews 03 декември 2014 в 08:39 13385 8

Снимка Сергей Антонов

Слави Бинев

"Хората, които се противопоставят на моето назначение, ги е страх от ревизиите, които ще направя. Аз съм против бюджетните медии, където трябва и да се направят проверки. Това е моят талант - бързо намирам проблема". 

Това заяви в сутрешния блок на Нова телевизия председателят на парламентарната комисия за култура и медии Славчо Бинев. 

"По-подходящ от мен за това място в парламента няма. Аз ще защитавам интересите на гилдията. Проблемът не съм аз, а там където се разпределят парите за културата. Ако намерите по-голям критик от мен на Борисов, го сложете на мое място".

"Изключително неудобно ми е да ме нападат хора, които са се поддали на внушения. Има една офанзива срещу мен, която се тиражира постоянно. Един човек като мен, трябва да бъде съден по неговите действия. Аз очаквах хората от културата да са диалогични", каза Бинев.

Архонът изригна и срещу това, че неговият протест през септември 2012 година далеч не е бил рекламиран, както този днес срещу него.

"В България е много по-лесно да скочиш и удряш докато някой е на земята. Когато скочих срещу Борисов, всички ги беше страх. Аз нападам тогава, когато всички ги е страх да го направят", каза Бинев.

Той заяви, че води битка с това правителство и е и ще продължава да бъде най-големият критик на кабинета.

"Не може един човек да бъде съден заради името му. Аз дори трябва да съм уважаван заради името си. Оцелял съм без да ми се налага да ходя на колене", заяви депутатът от ПФ.

Бинев коментира и случките от миналото, когато беше отвлечен пред спорния клуб "Дескрим" и е бил бит от Георги Илиев в собствената му дискотека "Биад".

"Всеки, който е бил перспективен по онова време, е бил под ударите на силовите групировки. Искаха контрол над моите собствености. Ако няма държава и не може да ме защити, аз ще се защитя сам. И ще използвам всяка секунда, за да обясня, че образа в медиите няма нищо общо с реалния", заяви Бинев.

Според него предложението на ГЕРБ той да стане шеф на комисията е било капан, на който обаче Бинев не се е хванал.

"Нека погледнем напред и да плюем назад. Никой не си е позволявал да търка с пръстче там, където могат да ти го счупят. Само аз", завърши Бинев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика