Синя София и проф. Лилков акцентират върху бързите транспортни връзки със северните райони

OFFNews 22 октомври 2023 в 11:01 844 0

Синя София
Кандидатите на Синя София продължават обиколките си из града, убеждавайки софиянци, че добро управление може да бъде само дясното управление, защото левите и либералните предложения нито са пестеливи към парите на гражданите, нито предлагат трайни решения на проблемите.

Кандидатите на Синя София продължават обиколките си из града, убеждавайки софиянци, че добро управление може да бъде само дясното управление, защото левите и либералните предложения нито са пестеливи към парите на гражданите, нито предлагат трайни решения на проблемите.

Под мотото “Гласувай с 89 в трите бюлетини” кандидатите на коалицията представят пред софиянци основните приоритети в програмата си и решение за стратегическото развитие на града ни. Сериозно внимание във визията на кандидата за кмет на Синя София проф. Вили Лилков е акцентът върху северните територии, които все още не са засегнати от презастрояването, което задушава останалата част от София. Затова Лилков и кандидатите за общински съветници предлагат да се започне активна работа за развитие на северните територии на общината.

Програмата на местна коалиция КОД (Д3, БДФ) включва още: – Създаване на бързи пътни връзки и по-добро транспортно обслужване на северните райони – изграждане на тунелна връзка под жп ареала; продължение на бул. „Рожен“ до Околовръстния път; пътен възел за вход към Нови Искър; реконструкция на бул. „Илиянско шосе“. – Модернизация на старите производствени зони. – Изграждане на канализацията на селищата от Старопланинската и Витошката яка. – Изграждане на вторични градски центрове в големите жилищни комплекси. – Реконструкция на площада на Централна гара и старата автогара като пешеходна зона с места за култура и обществени функции. – Изграждане на обходни пътища за тежкотоварните автомобили и подобряване на състоянието на тротоарите и пътните банкети в малките населени места около София. – Гарантиране на бърза реакция за чистене на сняг в малки улички, рязане на храсти и дървета, разчистване на сметища, косене, обслужване на училища и др. чрез осигуряване на мобилни звена към районните кметове. – Определяне терени в София, подходящи за временни дневни пазари, осигурени с вода, ток, санитарни възли. – Ежегоден отчет за изпълнението на целите, заложени в Общия устройствен план (ОУП) на Столична община. – Безкомпромисен контрол и санкции при лошо качество и отклонение от предварителните графици. Изискване на парична гаранция за всеки нов общински обект за целия гаранционен срок. – Консултации с местните общности при съставяне на списъка на инфраструктурните обекти и улиците, които да се ремонтират. – Край на „ремонта на ремонтите“. Ще създадем техническо звено за координация при успоредното планиране и изпълнение на различните инфраструктурни проекти и ремонтните дейности, което ще следи хода и изпълнението на програмите на всички експлоатационни дружества. В управлението му ще привлека специалисти с опит. То ще бъде в непрекъсната връзка с районните кметове, кметовете на населени места и гражданите и ще реагира веднага при подаване на сигнали за нередности.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки