Сидеров: Не съм гласът на Русия, а на здравия разум в България

OFFNews 29 януари 2015 в 10:47 4713 24

Не съм гласът на Русия. Аз съм гласът на здравия разум в България. Това обяви лидерът на "Атака" Волен Сидеров в студиото на БТВ, след като вчера обяви, че България е на прага на войната.

"Русия не пробива чрез мен, нито пък чрез Ципрас, ние сме автономни политически фактори", подчерта националистът и обори тезата, че е настроен проруски. 

Волен Сидеров обаче подозира, че настоящата власт тайно ни въвлича във военни действия. Според него, който смята, че Русия ще остане безучастна, ако в България се разположат натовски оръжия, просто се лъже. В централата на партия "Атака" достигнала информация, че тече мобилизация, като се изпращат повиквателни на хора от резерва, повтори версията си от вчера Сидеров.

"В момента имаме военна ситуация, тази война вече се води. Тя е война между САЩ и Русия на територията на Украйна. Това е война, в която България вече е въвлечена, защото беше казано, че тук ще има база на НАТО и команден център”, посочи той.

Вчера националистът прогнозира още, че в Шабла ще бъде разположено вероятно ядрено оръжие, може би химическо и това ще бъде насочено срещу Русия, а "Атака" ще започне незабавни действия и кампания срещу изграждането на американска база край Шабла.

"Викат се запасни и им се дават назначения. Тоест, ако стане нещо – отиваш еди къде си. Това прилича на мобилизация.Нали не очаквате, че Министерството на отбраната ще каже: ”Да, правим мобилизация”. Но Министерството на отбраната не отрече, че изпраща мобилизация. Дали се готвят за война или не, е въпрос, на който трябваше да отговори министърът на изслушване в парламента, но коалицията Борисов-Костов-Кунева-Касим Дал, Симеонов-Каракачанов-Първанов отхвърли предложението ни”, коментира военната обстановка националистът. 

„Защо не искат прозрачност, защо не искат да чуят какво са говорили с шефа на НАТО и държавния секретар”, добави Сидеров и определи отношението на депутатите по темата за "лековато". 

След военната обстановка у нас Сидеров коментира и другата актуалната тема: изборите в Гърция.

"Радвам се за победата на Ципрас в Гърция.Това, че подобна партия печели избори смущава европейската бюрокрация, която реагира с клишета като обвинение в популизъм. Това е много важен знак, настроенията на хората се променят", посочи Сидеров.

За настоящото управление у нас прогнозите му обаче са песимистични.

Управляващата коалиция в България е „колониална и безпринципна, направена след преврат”. В момента ние сме единствената опозиция, БСП не я броя, ДПС гласуваха с управляващите. ДПС не са се оттегляли от позицията си на краче на правителството, но го правят по-обрано, каза още Сидеров.

За делата срещу него националистът счита, че съдебният процес ще отреди справедливо за него решение. На на първото заседание на съда основните свидетели за инцидента на Летище Варна са проявили абсолютно пренебрежение към Темида като не се явили в съдебната зала, смята Сидеров.

"Аз уважавам българския съд и ще се явя, когато бъда призован както трябва", обещава той. 

За останалите съдебни процеси, които премиерът Борисов води срещу националистическия лидер Сидеров е спокоен. Не зависимо от присъдата лидерът на "Атака" счита, че Борисов трябва да се притеснява от делата, защото той си мисли, че ми е натрил носа, но предизвиква факти и аргументи в моя полза.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки