Шефът на парламента не позволи Борисов да се обяснява за ултиматума на Симеонов

OFFNews 20 октомври 2017 в 11:07 5935 0

Шефът на парламента не позволи Борисов да се обяснява за ултиматума на Симеонов

Председателят на Народното събрание Димитър Главчев е върнал въпрос на депутати от БСП до премиера Бойко Борисов, свързан с разпространената позиция на Валери Симеонов от правителствената пресслужба. 

На 7 октомври на сайта на правителството беше разпространена позицията, с която Симеонов, в качеството си на вицепремиер, постави 24-часов срок на четири медии, на които поиска извинение за това, че са го оклеветили. Поводът е интервюто му пред Нова тв, в което той намекна за смяна на водещия Виктор Николаев за това, че задавал въпроси. Поведението му доведе до безпрецедентен протест на журналисти пред сградата на Министерския съвет.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова е поискала Борисов да отговори дали позицията на Симеонов е официална позиция на правителството и какво е отношението на премиера по случая. От администрацията на Народното събрание са върнали въпроса с аргумента, че публикуваната позиция не се отнася до дейността на правителството.

"Какъв е Валери Симеонов в това правителство, кога му се смени статутът?", попита Жельо Бойчев от БСП. Според него било съвсем нормално депутатите да научат какво е мнението на Борисов по случая.

Димитър Главчев отговори, че "не само на премиера", но и по отношение на министрите не смята да прави услуги. "Вие питате защо е качена позицията на сайта на МС. Това, което питате, не смятам, че става въпрос за политика", обясни Главчев. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови