Сандов: ТЕЦ Брикел затваря, но може да продължи да захранва с топла вода Гълъбово

OFFNews 29 юли 2022 в 09:04 3456 3

Борислав Сандов

Снимка БГНЕС/архив

Собствениците не желаят да модернизират предприятието, каза Сандов

ТЕЦ "Брикел" може да продължи да произвежда брикети, както и да захранва с парно и топла вода Гълъбово, и след спиране на мощностите за производство на ток. Затваряме го, защото не отговаря на екологичните изисквания, на европейските норми и на българското законодателство.

Това каза министърът на околната среда и водите в оставка Борислав Сандов по БНТ. 

Собствениците не желаят да модернизират предприятието, за да не замърсява околната среда и да не уврежда човешкото здраве. Днес ТЕЦ-ът ще бъде информиран с документи, че трябва да изключи котлите и да очаква пломбиране на инсталацията, каза още Сандов.

По думите му "Брикетна фабрика" може да работи, ако си осигури пара от съседния ТЕЦ. Това може да стане за дни. Става въпрос за няколко десетки метри тръба, за да може хората в Гълъбово да не останат без топла вода. Това е отговорност на собствениците, обясни Сандов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1810

3

Maxim

29.07 2022 в 20:51

Работник от Брикел отишъл на планина на чист въздух, но му станало лошо. Сложили му кислородна маска, но му станало по-лошо и колабирал. Тогава негов колега реагирал най-съобразително. Запалил колата си /таралясник от преди 40 години/, поставили лицето на колабиращия на ауспуха и форсирал двигателя. И, оня се съвзел.
 
X

Да помогнем на украинските деца!