Съдът върна на Цветан Василев една от ключовите му фирми

OFFNews 11 март 2015 в 19:24 5856 1

Софийският апелативен съд върна под контрола на Цветан Василев една от ключовите му фирми - ТЦ-ИМЕ.

Определението на съда отменя определение на Софийския градски съд (и неговия отстранен председател Румяна Ченалова), с което беше наложен запор върху сметките и беше назначен временен синдик в ТЦ-ИМЕ и офшорната компания ЕВФ Интернешънъл Файненшъл Венчърс Лимитид по искане на фирма, свързвана с Делян Пеевски - Сиболе сървисис инкорпорейтид България, които твърдят, че двете фирми им дължат милиони евро.

ТЦ-ИМЕ, с капитал 13.5 милиона лева, е съсобственик на печатница "Родина", чрез дъщерни фирми на в. "Новинар", на стъкларските заводи в Парачин, Сърбия и "Рубин" в Плевен, на русенската корабостроителница, на ФК "Ботев", на БТК.

Съдия Ченалова назначи временен синдик в ТЦ-ИМЕ и запорира сметките на фирмата през юни 2014 г.

С определението си от 4 март Софийският апелативен съд отменя определението на СГС.

По отношение на жалбата на "Сиболе" от САС пишат:

"Молбата за допускане на допълнителни обезпечителни мерки по отношение и на двете ответни дружества е без мотиви и без приложени доказателства... Софийският градски съд на практика служебно е преценил основателността й, черпейки аргументи от твърденията в молбата за образуване на производството... По делото няма представени доказателства, които да обосновават нуждата от наложените привременни обезпечителни мерки".

Определението на САС е на 11-и състав на търговското отделение, в състав: Тодор Тодоров (председател), Васил Христакиев и Николай Марков (членове).

То е окончателно и не подлежи на обжалване.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика