Руското МВнР привика кореспондента на БНР заради Александър Гацак

OFFNews 01 ноември 2023 в 20:47 1450 1

външно

Снимка БНР

Единственият представител на българска обществена медия в Москва - кореспондентът на БНР Ангел Григоров, беше извикан на разговор в руското министерство на външните работи, съобщи БНР.

Това стана часове след информацията, че кореспондентът на вестник "Российская газета" Александър Гацак е напуснал България след заповед на председателя на ДАНС.

Експулсирането на руския гражданин е заради действия, представляващи заплаха за националната сигурност, обясниха от агенцията.

"Разговорът беше с ръководителя на пресцентъра на руското министерство на външните работи Максим Бурляй. В началото той изрази недоумението си от действията на българските власти спрямо кореспондента на "Российская газета" Александър Гацак, който днес е напуснал България след заповед на председателя на ДАНС. Бурляй подчерта, че по принцип руската страна не иска да отговаря реципрочно, но понякога е принудена да го прави", обясни Ангел Григоров.

По думите му Максим Бурляй е казал, че не знае какви ще бъдат въпросните ответни мерки.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-529

1

6екеr4о

02.11 2023 в 14:43

Може би кореспондентът на БНР Ангел Григоров в Москва съвестно си върши работата, но на мен лично ми е изключително противно да слушам от първа ръка какво мисли Кремлин и/или Путлер по който и да е въпрос!

Знам, че написаното е прекалено емоционално, но в крайна сметка от горепосочената посока на талази идват само вълни от безумни лъжи...

 
X

Мистерии в Хераклея Синтика