Реформаторският блок остава в управлението (обновена)

Юлиана Ончева 15 декември 2015 в 09:48 12605 39

Снимка Сергей Антонов

Петър Москов пред централата на СДС преди срещата на Реформаторския блок

Реформаторският блок остава в управлението. ДСБ запазва своята позиция, че е опозиция на властта, но като част от РБ. 

Това стана ясно от декларация на РБ, прочетена от Найден Зеленогорски след края на заседанието на ръководството на Блока. Лидерът на ДСБ Радан Кънев и Атанас Атанасов напуснаха преждевременно срещата без коментари. 

В документа се изразява безпокойство от липсата на единодушие за съдебната реформа и антикорупционното законодателство в управленската коалиция. Реформаторите ще настояват за преглед и оценка на коалиционното споразумение, в което да има ясен график за изпълнение на реформите. Партиите потвърждават и доверието си към министрите на блока.

ДСБ остава в Реформаторския блок поне до март, когато трябва да се проведе националното събрание на партията и да вземе решение за бъдещето ù.

В кулоарите на парламента Кънев обяви, че по време на срещата на „Раковски” 134 е направил предложение Блокът да поиска от Бойко Борисов да разпусне този кабинет и да бъде сформиран нов в рамките на този парламент, но останалите партии са го отхвърлили. 

Тепърва ще се решава какво се случва в парламентарната група, заяви след края на срещата Найден Зеленогорски от ДБГ на въпрос как с Радан Кънев ще са съпредседатели на ПГ, като единият е в опозиция, а другият в управлението. 

Лидерите на РБ се събраха тази сутрин на "Раковски% 134, за да решат бъдещето на коалицията.

Партньорите се събраха за първи път след оставката на правосъдния министър Христо Иванов. В събота хората на Радан Кънев обявиха, че излизат в опозиция, а партията на Меглена Кунева реши да остане във властта. Това решение взеха и министрите, излъчени от Блока.

Срещата днес започна към 9:45 ч.в присъствието на лидерите и заместник председателите на партиите в Блока, както и всички министри на РБ, без образователния - Тодор Танев. Той дойде около час след началото й - към 10.40 ч.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Мистерии в Хераклея Синтика