Реформаторите зоват за подкрепа Ранобудните студенти

Елица Мартинова 08 януари 2014 в 12:20 2697 3

Реформаторски блок

Снимка БГНЕС

Реформаторски блок

Обръщение, озаглавено „Отговор до Ранобудните студенти“, изпратиха до медиите днес от Реформаторския блок. Текстът е реакцията на Блока след отвореното писмо, което Ранобудните публикуваха във фейсбук профила си на 3 януари. В него младежите попитаха опозиционните партии къде са и защо бездействат.

В отговора си Реформаторите подчертават, че не са изоставили каузата.

„Няма да се откажем, докато не отвоюваме държавата от мафията. Ще бъдем заедно до оставка и промяна“, категорични са Реформаторите и призовават Ранобудните студенти за подкрепа.

Ето пълното писмо на Блока:

Уважаеми Ранобудни приятели, 

Ние сме заедно с вас от седем месеца. Заедно сме, защото се борим за една и съща кауза – оставка на правителството и отваряне на път напред за България. Заедно сме, защото назоваваме ясно проблемите пред обществото ни - липсата на законност, която спира развитието ни; мафията и корупцията, които ни правят бедни. 

Реформаторският блок първи поиска оставката на кабинета още на 15 юни 2013г. Ние подкрепихме Ранобудните студенти и осъдихме насилието срещу вас. Заведохме съдебни дела срещу полицейщината и незаконното заграждане на половин София. В нашите редици са мнозина от преподавателите, които категорично и безрезервно ви подкрепят.

Днес ние предлагаме път за излизане от тази криза. Път, по който оставката е само първа крачка. Даваме си сметка, че сами не можем да се справим със задачите пред българската политика днес, защото доверието в политиците е убито. Убито е от наемниците на мафията в НС и правителствата, които обезсмислиха демокрацията, пазара и Европейското ни членство. Злоупотребиха с властта и я отнеха от нейния носител - българските граждани. 

Затова ви призоваваме да подкрепите политическите решения, предложени от Реформаторския блок. Убедени сме, че следващото правителство на България трябва да бъде реформаторско правителство с кратък мандат- като гаранция, че не става дума за поредната безпринципна промяна на върха, а правим първа крачка към възстановяване на почтеността в политическия живот. Неговата задача е да предприеме спешните мерки и да започне реформите, предложени от Реформаторския блок, след което – да подаде оставка.

За този път търсим вашата подкрепа, както и подкрепата на всяка политическа и гражданска организация, която е в опозиция на това правителство. 

Няма да се откажем, докато не отвоюваме държавата от мафията. Ще бъдем заедно до оставка и промяна. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews