РБ: БСП избяга от дебат по вота, защото "Газпром" не прати опорни точки

OFFNews 23 май 2014 в 18:47 3915 1

Газпром

Управляващата коалиция нарочно е провалила заседанието, на което трябваше да се гледа вотът на недоверие, защото руският енергиен гигант "Газпром" е пропуснал да им изпрати опорни точки по темата.

Това пишат Реформаторите до медиите в позиция по провала на днешното пленарно заседание, което не се осъществи заради липса на кворум.

"Днес трябваше да се състои четвъртият вот на недоверие срещу правителството на Пламен Орешарски. Заседанието беше нарочно провалено, като управляващата тройна коалиция- БСП, ДПС и Атака за пореден път се скри от ключов за енергетиката дебат и отново срина авторитета на най-важната институция в България – Народното събрание. Явно „Газпром“ е пропуснал да им прати опорни точки за дебата", пишат от Блока.

Според тях вниманието на управляващите е ангажирано с предизборни измами като тази в Бобов дол. Реформаторите подчертават, че управляващите така и не са отговорили защо "Газпром" пише законопроекти от тяхно име.

"Дами и господа управляващи, едва ли може да учудите някого с липсата на достойнство, но зад паническото Ви бягство от залата на Народното събрание прозира страхът от изборната загуба в неделя", пишат Реформаторите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови