Ракията изхвърли Полина Карастоянова от ръководството на ПФ

OFFNews 22 януари 2016 в 12:00 9459 4

Полина К. и Валери С.
Полина Карастоянова предизвика Валери Симеонов като подкрепи ограниченията за варене на ракия

Полина Карастоянова вече не е зам.-председател на парламентарната група на Патриотичния фронт, обяви днес председателят на НС Цецка Цачева. На мястото на Карастоянова за зам.-председател е избран Борис Ячев - бивш депутат от ВМРО, а сега представител на ВМРО-НИЕ, коалиционен партньор на НФСБ.

Карастоянова се раздели с поста си, след като през декември подкрепи поправки за завишения акциз за селските казани за ракия над 550 литра и изискването ракията да се вари само от юли до януари. Депутатката си навлече гнева на съпредседателя на ПФ Валери Симеонов, който я обвини, че е подкрепила лобистки поправки в полза на големите производители. "Селският казан се е превърнал от векове в българската агора, в място, където се решават не само местните, но и националните и световните проблеми", отсече тогава Симеонов.
Полина Карастоянова, която е председател на комисията по култура и медии, е напуснала зам.-председателското място по собствено желание, за да не дразни съпредседателя, коментираха от групата. До изключването й така и не се стигна, след като другият лидер на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов (ВМРО) я защити.

Депутатката влезе в парламента от квотата на партията на Слави Бинев, която малко преди изборите се вля в НФСБ на Валери Симеонов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!