Радев свиква КСНС заради заплахи за националната сигурност

OFFNews 30 май 2017 в 06:53 3030 2

Радев свиква КСНС заради заплахи за националната сигурност

Президентът Румен Радев свиква заседание на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС). Темата на заседанието е „Рискове и заплахи за националната сигурност на Република България и необходими мерки за нейното укрепване“.

Това е първият КСНС, който държавният глава свиква от встъпването му в длъжност.

През април лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви, че Радев се е съгласил с предложение на социалистите да свика КСНС на тема демографска политика.

Паралелно със заседанието пред сградата на "Дондуков"2 е планиран протест на инициативата "Правосъдие за всеки" заради срещата "ЦУМ гейт". В отворено писмо до държавния глава от сдружението посочват, че нерегламентираните срещи на магистрати трябва да влязат в дневния ред на КСНС, тъй като представляват заплаха за националната сигурност. 

На 23 май "Правосъдие за всеки" организира марш за европейско правосъдие, на което бяха поставени искания за продължаване на съдебната реформа. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16008

2

Nik68

30.05 2017 в 11:52

Няма значени има ли или няма заплахи. На президента му се услади да е център на ввнинание 3-4 месеца. Сега ще си измисля мероприятие да имитира действия.
 
X

Да помогнем на украинските деца!