Радан Кънев: Протегнатата ръка на реформаторите към ГЕРБ се сви в юмрук

„Президентът на РБ трябва да е независим като човек и душа“

Offnews 10 юни 2016 в 12:20 3972 4

Кандидат-президентът на Реформаторския блок трябва да е независим като човек и душа и да е гарант за правосъдна реформа.

Човек, който може да получи силна гражданска подкрепа, да вземе по- висок резултат на изборите от този, който реформаторските партии имаха на парламентарните избори и и да се бори за победа. Има много хора в Реформаторския блок, които могат да се справят с такава задача.

Това коментира в интервю за БНР Радан Кънев. Той добави, че ГЕРБ крият имената на обсъжданите кандидати за президентските избори и се подготвят да търсят служебна победа с партийно послушковци. Същото прави и БСП – затова Реформаторският блок е призван да даде алтернатива.

„Никога не съм заявявал амбиции да се кандидатирам за президент на България. В сегашната атмосфера в РБ такава кандидатура би получила удари под кръста“, каза още Радан Кънев.

Радан Кънев коментира темата за обща дясна кандидатура с ГЕРБ за президентските избори така:

„ГЕРБ проявиха партийна арогантност, ние им протегнахме ръка, но с арогантен жест тази ръка беше отблъсната. От тук-нататък протегната ръка се свива в юмрук. А и ГЕРБ носи 120% отговорност, ако България получи ляв президент“.

Кънев коментира и бъдещето на Реформаторския бло. По думите РБ няма бъдеще, ако не се обедини. „Проблемът на блока не са изборите, а поведението в парламента, разпокъсаното им поведение. Аз като избирател на РБ съм потресен от подобно държание“, уточни Радан Кънев.

„Или обединение на блока и край на скандалите или изтичане на споразумението на реформаторите след президентските избори и нови политически решения - всеки си прави свой проект“, категоричен е Радан Кънев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13340

4

Blagodatka Dushanova

10.06 2016 в 19:54

№ 2-Как разбра,че Кънев иска да затрие РБ?Как се прави дясно обединение с такива "поплювковци" и предатели като другарката пръмова и лукарски(маша в ръцете на предателите от сдс!)...Не усещаш ли ,че живеем в лъжа буквално всеки ден.Всеки ден "ШЕФА"излиза по медиите да ни обяснява ...че при него банка не е фалирала...че много добре сме "усвоявали "еврофондовете...че войната между неговите "авери"била само една махленска свада-махленска ,ама с бронежилетки и стрелби с оръжие...Все някой трябва да казва истината в този парламент пълен с ченгета и мафиоти,които сами пратихме там на последните парламентарни избори!

13709

3

Маргарит

10.06 2016 в 13:58

Най-лошо било да те бие травестит - хем с мъжка сила, хем с женска злоба...
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки